Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 20 juli 2007

708.063 euro opleidingssteun voor Sedac-Mecobel in Wevelgem

De nv Sedac-Mecobel in Wevelgem ontvangt 708.063 euro opleidingssteun. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN.

Sedac-Mecobel ontwikkelt en produceert materialen en onderdelen voor zitmeubels en bedden. Het bedrijf is Europees marktleider in de productie van metalen structuren en omplooibare mechanieken voor plooi- en sofabedden.

Sedac-Mecobel produceert voor Ikea het zetelplooibed "12M". Op termijn wil Ikea dit model vervangen door een steviger, esthetischer en veiliger model, het zogenaamde Viksta-project. De woonketen doet daarvoor opnieuw een beroep op Sedac-Mecobel. Het West-Vlaamse bedrijf zal het nieuwe meubel ontwikkelen en het tegen 2008 jaarlijks 120.000 stuks produceren.

Het Viksta-project vraagt om een nieuw en innovatief continu-productieproces. Daarom start Sedac-Mecobel met een opleidingsprogramma, dat bestaat uit vier luiken: coaching voor werkpostverantwoordelijken, veiligheisaspecten en bediening van rolbruggen, opleiding voor productie-operatoren en diverse vaardigheden als klachtenmanagment, lean manufacturing en productie-organisatie.

Het programma vertegenwoordigt een investering van 1.862.561 euro. De Vlaamse Regering steunt dit initiatief met 708.063 euro opleidingssteun.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman
Tel: 02 552 61 10
GSM: 0476 80 94 74
Email: persdienst.moerman@vlaanderen.be