Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


de jeugd

Koninkrijksspelen voor de jeugd

Nieuwsbericht, 10 juli 2007

Vanaf zondag 22 juli tot en met vrijdag 27 juli a.s. nemen Arubaanse, Antilliaanse en Nederlandse jongens en meisjes tussen de 12 en 17 jaar het tegen elkaar op tijdens de Koninkrijksspelen voor de jeugd. De spelen vinden plaats op zeven plekken in Den Haag. De sporters en hun begeleiders verblijven in het Haagse Kijkduinpark. De toegang tot de wedstrijden is gratis.

Elke twee jaar organiseert een ander deel van het Koninkrijk deze spelen. Dit jaar is Nederland aan de beurt en de gemeente Den Haag heeft de organisatie op zich genomen. Ook samenstelling van het sportprogramma wisselt. Dit jaar staan zeven sporten op het programma: baseball, bowlen, softbal, tennis, judo, voetbal en zwemmen.

Het ministerie van VWS draagt ongeveer 1 miljoen euro bij aan dit evenement. Daarnaast betalen ook de gemeente Den Haag en het ministerie van BZK een deel van het project.

Meer dan tien jaar geleden riepen de bewindslieden van Aruba, de Antillen en Nederland de Koninkrijksspelen opnieuw in het leven. Ze dienen om de ontwikkeling van jong sporttalent te bevorderen en de banden tussen de verschillende delen van het koninkrijk te versterken.