Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - inbreker op heterdaad aangehouden            |
De politie heeft zondagochtend 22 juli een 34-jarige man uit Hierden op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een elektronicazaak in Harderwijk. De man is voor verhoor ingesloten.

De politie kreeg rond 02.15 uur een melding dat men glasgerinkel had gehoord bij een elektronicazaak. Agenten gingen direct naar het opgegeven adres en hoefden maar even te wachten toen de dief niets vermoedend naar buiten kwam. Hij had de nodige spullen klaar ingesloten.

|     |Heerde - trio aangehouden voor openlijke geweldpleging    |
De politie heeft zondagochtend 22 juli drie mannen (23, 25 en 25 jaar) uit Wapenveld aangehouden. Zij zouden eerder die nacht in Heerde enkele jongens in een auto hebben belaagd en mishandeld.

De politie werd zaterdagavond laat gebeld dat enkele jongens uit Epe om onduidelijke reden waren mishandeld door de inzittenden van een grijze auto. De auto van de Epenaren werd in het centrum klemgereden en de inzittenden eisten dat de jongens er uit kwamen. Om hun woorden kracht bij te zetten werd er tegen de auto geslagen en geschopt. Eén van hen zag kans via het gedeeltelijk geopende raam het portier te ontsluiten, waarna getracht werd de bestuurder uit de auto te halen. Op een gegeven moment zag hij kans de auto te starten en er vandoor te gaan. Later die nacht werd de auto gesignaleerd bij een horecazaak en daar werden de drie verdachten aangehouden. De politie onderzoekt de aanleiding van het gebeurde. Er zal met het Openbaar Ministerie contact worden opgenomen over de strafafhandeling.

|     |Wapenveld - motorrijder onderuit                          |
Een 20-jarige motorrijder uit Groningen is zaterdagavond op de Werverdijk in Wapenveld onderuit gegaan en met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding werd omstreeks 18.55 uur bij de politie gemeld. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de man in een scherpe bocht onderuit is gegaan en tegen een verkeersbord is doorgegleden. Hij is met arm- en schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
|     |Harderwijk -  veelpleger aangehouden                      |
De politie heeft zaterdagmiddag een 23-jarige Harderwijkse veelpleger aangehouden. Hij had bij een slijterij in de binnenstad een fles wodka gestolen. Hij is ingesloten.

De man had even na vieren bij een slijterij een fles wodka gestolen en was snel de winkel uitgegaan. De gewaarschuwde politie kreeg de camerabeelden te zien en herkende een bekende veelpleger. Bij hun zoektocht naar de man werd deze elders in de binnenstad aangetroffen. De fles was inmiddels half leeg. Hij is aangehouden en als veelpleger in verzekering gesteld. Maandag wordt hij voorgeleid voor de officier van justitie in Zutphen.

|     |Harderwijk / Epe -  stapproblemen                         |
Zowel de politie Harderwijk als Ermelo hebben in de nacht van zaterdag op zondag 22 juli te maken gehad met problemen met stappers. Vier jongeren werden aangehouden.

In Harderwijk werd zaterdag rond 23.40 uur een 18-jarige Utrechter aangehouden omdat hij in een horecazaak een 19-jarige Harderwijker een kopstoot had gegeven. Het personeel droeg de jongeman aan de politie over en gezien het gebruikte geweld is hij ingesloten. Er wordt proeces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Even na 02.00 uur zagen Harderwijkse agenten tijdens hun voetsurveillance dat een jongeman bij de ingang van een horecazaak iemand met een keycord met sleutels sloeg. Degene die geraakt werd, bleek de portier te zijn en de 22-jarige Harderwijker werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

In Ermelo moest de politie rond 03.00 uur in actie komen na een melding van een horecaondernemer. Kennelijk stonden enkele jongeren een klant op te wachten en om een confrontatie te voorkomen had men de jongen naar binnen gehaald. De politie vroeg de jongeren om weg te gaan, maar zelfs na vordering bleven twee van hen halsstarrig, waarna zij werden aangehouden. De uit Putten afkomstige jongens (18 en 19 jaar) krijgen een bon.

|     |Emst - glaasje op achter stuur                            |
Een 29-jarige Pool is zondagochtend 22 juli om 05.40 uur in Emst aangehouden. Hij reed onder invloed en kreeg een boete.

Surveillerende agenten controleerden de automobilist op de Eperweg. Hij had gedronken en blies op het politiebureau 1.3 promille. In overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van 500 euro en natuurlijk een rijverbod.

|     |Epe - vroeg klusje ?                                      |
Surveillerende agenten hebben zondagochtend 22 juli op de Badweg een 49-jarige Pool aangehouden. Hij werd met een bosmaaier aangetroffen en kon hier geen duidelijke verklaring over geven.

Bijna aan het eind van hun nachtdienst zagen agenten een man op een fiets met een bosmaaier rijden. Gezien het tijdstip vonden zij dit vreemd en spraken hem aan. De man, een Pool, probeerde duidelijk te maken dat hij op dit vroege tijdstip van een klusje vandaan kwam. De politie twijfelde aan het verhaal en de man is voor onderzoek meegenomen. Mocht u een bosmaaier van het type FS 450 missen, bel dan graag met de politie. Het onderzoek wordt voortgezet.

Einde berichten
---


---


---

---- --