Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Lochem - alerte winkelier                                 |

Door alert optreden van een Lochemse ondernemer zijn zaterdagmiddag 21 juli twee vrouwen aangehouden. Zij probeerden voor een paar honderd euro cosmetica te stelen maar werden betrapt en door personeel en een klant aangehouden.

Twee weken geleden was een Warnsveldse Etos-ondernemer nog de dupe van winkeldieven. Via hun ketenorganisatie en de media-aandacht waren andere ondernemers gewaarschuwd voor niet betalende klanten die met een geprepareerde tas op pad zijn.

Deze informatie kwam de eigenaresse van een Etoswinkel aan de Molenstraat in Lochem goed van pas toen zij zaterdagmiddag twee vrouwen in haar winkel kreeg. Ze wilden niet geholpen worden en bleken toch spullen uit de schappen te pakken. Dit alles werd door de eigenaresse gezien. Toen ze de winkel wilden verlaten, sprak zij het duo aan en toen kwam de aap uit de mouw. Ze bleken voor zo'n 500 euro aan cosmetica in een tas te hebben.

Er werd vervolgens onduidelijk gesproken door de Aziatische vrouwen, kennelijk om het personeel in verwarring te brengen. Met hulp van ondermeer en klant werden de beide vrouwen aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij zijn in verzekering gesteld en de politie gaat verder met het onderzoek.
|     |Joppe - rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding           |

Het rijbewijs van een 25-jarige man uit Diepeveen is zaterdagmiddag 21 juli ingenomen na een snelheidsovertreding in Joppe. Hij reed 120 waar hij maar 60 mocht rijden.

Om het aantal letselongevallen terug te dringen controleert de politie ook regelmatig in de 60-kilometerzones. Zaterdagmiddag passeerde een automobilist met ruim 120 km de radarauto en werd staande gehouden. Zijn rijbewijs is ter plaatse ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
|     |Epse - overlast van jongeren                              |

De politie heeft zondagochtend 22 juli bij een school aan de Hassinklaan in Epse enkele jongelui bekeurd die voor geluidsoverlast zorgden.

De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding over de geluidsoverlast. Bij de komst van de agenten gingen de jongeren er lopend vandoor, maar lieten hun fietsen achter. Kennelijk om niet zonder fiets thuis te komen, kwamen ze terug en werden door de agenten bekeurd. De politie hoopt dat ze voortaan meer rekening met hun omgeving houden.

Einde berichten

---

---

---

---- --