Persberichten Lekstroom, 15.00 uur

Utrecht, 22-07-2007

Verdachte inbraak aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 juli ontving de politie omstreeks 00.20 uur de melding dat een man zojuist had ingebroken bij een bedrijfspand aan de Fakkelstede. Op grond van het signalement ging de agenten in de omgeving zoeken en zagen de 19-jarige verdachte uit Nieuwegein rennen over de Herenstraat. De politie achtervolgde de verdachte te voet en hielden hem kort daarna aan. Bij het pand bleek een ruit vernield. Het is onbekend of er goederen uit het pand zijn weggenomen. De politie heeft de man ingesloten en heeft de zaak in onderzoek. Bij de fouillering van de verdachte werd een nepvuurwapen aangetroffen.

Ongeval met letsel

HOUTEN De politie ontving op zaterdag 21 juli om 17.30 uur de melding van een aanrijding met letsel op De Molen. Ter hoogte van het fietsoversteekpad reed een 54-jarige automobilist uit Houten met zijn personenauto tegen de achterzijde van een snorfiets van een 16-jarig meisje uit Houten. Hierdoor raakte zij de macht over het stuur kwijt, kwam tegen een stoeprand, werd gelanceerd en kwam enkele meters verder op terecht op het fietspad.

Vermoedelijk heeft de automobilist haar over het hoofd gezien toen zij de overgang passeerde en gaf hij ook geen gevolg aan de haaientanden op het wegdek. Het meisje is per ambulance overgebracht naar het UMC voor behandeling aan onbekend letsel. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Man buiten zinnen met geweld aangehouden

HOUTEN Een 19-jarige man uit t Goy is in de nacht van zaterdag op zondag met gepast geweld aangehouden wegens verstoring van de openbare orde.

Omstreeks 02.15 uur controleerden politieagenten ter hoogte van het fietsviaduct bij Het Gras op overlast door terugkerende bezoekers aan een feest in Schalkwijk. De verdachte kwam aanfietsen en stopte een paar meter van de agenten vandaan. Hij gooide zijn fiets van zich af, vloekte luidkeels en liep weg.

Toen een van de agenten de man probeerde aan te spreken, draaide deze zich met gebalde vuisten en liep op de agent af. Deze werkte de man meteen naar de grond. De verdachte weigerde mee te werken en bleef zich verzetten. Met gepast geweld werd hij geboeid, terwijl de man bleef schelden.

De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Naderhand bleek het gedrag van de man ingegeven door alcoholgebruik en verdriet over een verbroken relatie.

Prullenbakken omgooien

IJSSELSTEIN Een 20-jarige Utrechter is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens baldadigheid. De man maakte deel uit van een groep die zich op het parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Lorentzlaan bevond.

Even daarvoor omstreeks 00.30 uur - had de politie een melding gekregen dat een groep van circa 20 personen die prullenbakken omgooiden. Agenten namen een kijkje en zagen een groep jongeren staan naast een omgevallen prullenbak. Even later zagen zij de Utrechter tegen een prullenbak trappen die vlak daarvoor nog rechtop stond. Toen ze hem daarover wilde aanspreken, weigerde hij elke medewerking en rukte zich los. Daarop werd hij geboeid en meegenomen voor verhoor. Met een bekeuring voor baldadigheid kon hij het bureau weer verlaten