Persberichten Rijn & Venen, 14.30 uur

Utrecht, 22-07-2007

Dodelijk ongeval bij band wisselen

BREUKELEN Een automobilist is zondagochtend om het leven gekomen toen hij een band verwisselde op de vluchtstrook van de A2 ter hoogte van Breukelen. Het slachtoffer werd aangereden door een auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Tegelen.

De politie kreeg om 06.40 uur een melding van het ongeval. De man was bezig de linkerachterband te verwisselen. De automobilist uit Tegelen was vermoedelijk te dicht langs gereden en raakte het slachtoffer. Het slachtoffer was op slag dood.

De man uit Tegelen is meegenomen naar het bureau. De blaastest wees uit dat hij niet te veel had gedronken. Omdat de man zelf aangaf dat hij andere middelen had gebruikt, is een bloedproef afgenomen.

Er zijn nog geen getuigen bekend van het ongeval. De politie verzoekt mensen die iets van het incident hebben gezien, zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Van de overledene is nog geen familie opgespoord. Om die reden kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan over de identiteit van het slachtoffer.

Frontale botsing tussen autos

MIJDRECHT Op de Mijdrechtse Zuwe (N201) vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een frontale aanrijding plaats tussen een personenauto en een busje. Daarbij raakten beide bestuurders gewond.

Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie een melding van het ongeval van een getuige. De bestuurder van de personenauto, een 35-jarige man uit Geldrop, kwam uit de richting van Mijdrecht en belandde op de verkeerde weghelft. De bestuurder van een tegemoetkomende bestelbus, een 42-jarige Mijdrechter, zag dat de ander niet reageerde. Daarop remde hij hard en probeerde de auto nog te ontwijken.

Bij de aanrijding die volgde, raakte de Mijdrechter bekneld. Hij moest door de brandweer worden bevrijd. De politie zette de N201 geheel af tussen Amstelhoek en Wilnis, ter hoogte van de kruising met de Veenweg.

De bestuurder van de personenauto werd met letsel aan een voet overgebracht naar het VU-ziekenhuis. Daar werd een bloedproef afgenomen. De Mijdrechter werd met onbekend letsel overgebracht naar het AMC, waar hij nog dezelfde nacht werd ontslagen.

Aanrijding met driewielfiets

HARMELEN De politie is op zoek naar een automobilist van een pick-up bestelauto, die vrijdag op de Dorpsstraat een aanrijding had met een vrouw op een driewielfiets. De bestuurder reed omstreeks 10.50 uur achteruit met zijn auto, waarachter een paardentrailer was gekoppeld. Daarbij zag hij de 56-jarige vrouw, die moeilijk ter been is en daarom op een driewieler rijdt, over het hoofd. Haar fiets raakte beschadigd, maar de vrouw bleef ongedeerd. De bestuurder ontfermde zich over de vrouw, en bracht haar en haar fiets thuis. Naderhand kwam de vrouw er achter dat ze de personalia van de man niet had gekregen. Het gaat om een blanke man van midden vijftig met grijs haar. De politie verzoekt de bestuurder zich te melden. Informatie van eventuele getuigen die iets hebben gezien, is ook welkom bij de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Aanrijding met letsel

WOERDEN Twee opzittenden van een bromfiets, beiden 16 jaar en afkomstig uit Woerden, zijn vrijdag gewond geraakt bij een aanrijding door een auto op de Fluitekruidweide. De bestuurster, een vrouw uit Woerden, leeftijd onbekend, negeerde omstreeks 18.30 uur de haaientanden ter hoogte van een kruisend fietspad en raakte de bromfiets in de flank. De slachtoffers zijn met respectievelijk letsel aan knie en pijn aan hoofd en knie overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal uit politieauto

MONTFOORT Een 18-jarige Monfoorter is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op de diefstal van een afstandsbediening uit een politieauto. Omstreeks 04.30 uur surveilleerden agenten bij het aflopen van de uitgaansnacht. Op de Schoolstraat riep een jongen beledigende teksten naar de agenten en ging er op de fiets vandoor, waarna zij de achtervolging inzetten.

Op het moment dat de jongen een steeg indook, gingen de agenten hem te voet achterna. Daarbij lieten zij hun auto achter zonder deze af te sluiten. Toen zij even later onverrichterzake terugkeerden bij hun auto, werden ze door een getuige erop geattendeerd dat iemand iets uit de auto had gestolen.

Een zoektocht door Montfoort leverde geen verdachte op. Aan de hand van het signalement en informatie van een andere getuige, kwamen de agenten uiteindelijk bij de 18-jarige verdachte uit. Deze lag inmiddels te slapen, maar werd door zijn vader gewekt. Hij gaf onmiddellijk de afstandsbediening terug. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lastige klanten aangehouden

WOERDEN Drie lastige klanten, een 31-jarige Utrechter en twee Woerdenaren van 41 en 34 jaar, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat ze zich misdroegen in een horecagelegenheid aan de Hogewoerd. Ze weigerden te vertrekken, stalen een fles whisky, bespuwden de barman en stompten een andere man.

De politie werd er om 04.50 bij geroepen, maar dat maakte geen grote indruk. Een van de verdachte gaf een politieagent een knietje. Die reageerde door de verdachte met gepast geweld in de politieauto te duwen. Een andere verdachte trapte enkele malen met zijn voet op de claxon van de politieauto. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Openlijk geweld

MAARSSEN Een 18-jarige Maarssenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een politiehond trof de man aan in een tuin op de Zwanenkamp. Ander verdachten wisten te ontkomen.

Omstreeks 00.55 uur kreeg de politie een melding dat iemand in elkaar werd geslagen op een plein in Zwanenkamp door meerdere personen, onder wie mannen op scooters. Toen de agenten arriveerden, zagen zij drie of vier mannen wegrennen via brandgangen. Agenten zetten te voet de achtervolging. Omdat de mannen zich schuilhielden in achtertuinen, werd een aanwezige hondengeleider erbij geroepen.

Agenten die met achterblijvers op het plein in gesprek gingen, kregen te horen dat het conflict inmiddels onderling was opgelost. Niemand wilde aangifte doen en onduidelijk bleef wie het slachtoffer was. De aangehouden verdachte is ingesloten voor verhoor.