Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/07/07)

BERGEN OP ZOOM, 22 juli 2007

Twee Belgen aangehouden terzake Opiumwet

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag 21 juli om 15.30 uur hield de politie op de Rooseveltlaan twee Belgen van 26 en 33 jaar oud aan op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De agenten reageerden op een melding van een aanrijding met materiële schade en troffen daar de twee Belgen aan. De twee mannen roken sterk naar hennep, waarop de agenten hen vroeger of ze (soft)drugs bij zich hadden. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Het tweetal had in totaal 13 gram hennep bij zich en was van plan dat mee naar België te nemen.

De twee mannen roken sterk naar hennep, waarop de agenten hen vroeger of ze (soft)drugs bij zich hadden. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Het tweetal had in totaal 13 gram hennep bij zich en was van plan dat mee naar België te nemen. De softdrugs zijn in beslag genomen en de mannen moesten mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. Ze kregen na overleg met Justitie ieder een boete van 100 euro opgelegd, die ze betaalden. De 26-jarige Belg betaalde bovendien nog een openstaande boete van 75 euro.

Politie onderzoekt poging beroving

ROOSENDAAL: Een 61-jarige vrouw uit Roosendaal heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot beroving. De vrouw wilde zaterdag 21 juli rond 17.45 uur de dagopbrengst van haar winkel storten bij een bank in de HG Dircxstraat. Toen ze de speciale geldzak in de kluis van de bank wilde doen, werd de zak plotseling beet gepakt door een nog onbekende jonge man. De vrouw bleef de zak echter vast houden, waarop er een worsteling tussen de twee ontstond. De vrouw kwam daarbij ten val, maar liet desondanks niet los. Daarop gaf de man het op en ging er toe voet vandoor in de richting van de Burgemeester Freijterslaan.

De politie stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met mensen die het incident hebben zien gebeuren of die de verdachte hebben zien weglopen. Het ging om een licht getinte man, met zwart haar, van ongeveer 20 jaar oud, die gekleed was in donkere kleding. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: zaterdag 21 juli om 22.30 uur heeft de politie een 25-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 25-jarige ex-vriendin uit Roosendaal te hebben mishandeld. De vrouw deed hiervan aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

ROOSENDAAL: Zondag 22 juli om 06.55 uur hield de politie een 23-jarige man uit Roosendaal aan op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 17-jarige vriendin uit Roosendaal te hebben mishandeld. Het meisje liep daarbij onder andere een blauw oog op. Ze heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Doorrijden na aanrijding leidt tot aanhoudingen Opiumwet

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdag 21 juli om 23.00 uur in de Koningin Emmastraat een 46-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Eerder op de avond, rond 21.45 uur, had op de Prinses Beatrixlaan een verlaten plaats ongeval plaatsgevonden. Een automobilist wilde, bij het zien van een politieauto, zijn auto keren en reed daarbij tegen een geparkeerde auto aan. Deze auto raakte daardoor beschadigd. Ook reed de automobilist tegen de gevel van een leegstaand pand. Vervolgens ging hij er te voet vandoor. De bestuurder van de auto bleek een 18-jarige man uit Bergen op Zoom te zijn, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.

De politie stelde een onderzoek in naar de tenaamgestelde van de achtergebleven auto, wat leidde naar een woning in de Koningin Emmastraat. Daar trof de politie in eerste instantie niemand aan. Bij vervolgonderzoek bleken in de achtertuin van de woning 16 hennepplanten te staan. De agenten namen de planten in beslag. De bewoners van het pand, die zich even later bij de agenten meldden, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man en de vrouw hebben beiden een verklaring afgelegd.

De 18-jarige bestuurder van de auto meldde zich zondag 22 juli bij de politie. Hij heeft inmiddels ook een verklaring afgelegd. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Politiehond Sardo houdt man aan

ROOSENDAAL: Surveillerende politiemensen wilden in de vroege ochtend van zondag 23 juli een automobilist controleren. De man had rond 06.15 uur hun aandacht getrokken doordat hij nogal hard over de kruising van de Burgemeester Schneiderlaan en de Donkenweg was gereden. Bij het zien van de politie reed de man op de kruising van de Burg. Schneiderlaan en de Antwerpseweg bovendien door het rode licht. De automobilist probeerde aan de politiecontrole te ontkomen, waarna een achtervolging ontstond die onder andere via de Gezellelaan naar de Landjuweel liep. Daar verliet de man de auto en ging er te voet vandoor. Hij probeerde via de Antwerpseweg richting de A58 te vluchten. Daarop zetten de agente politiehond Sardo in, die de man in de bosjes tussen de afrit van de A58 en de Landjuweel aantrof en aanhield. De man raakte daarbij gewond aan een arm en is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Hij moet nog verhoord worden. De politie onderzoekt of de auto waarin de man reed gestolen of verduisterd is. In de auto trof de politie ruim 25 gram amfetamine aan. Het onderzoek loopt nog.

Auteur: Leonie van Ooijen