ABVAKABO FNV

Nieuwe ledenraadplegingen sociaal plan Newco

Tussen 26 juli en 1 augustus aanstaande worden er nieuwe ledenraadplegingen georganiseerd over het aangepaste Sociaal Plan Newco.

Tijdens de vorige ledenraadplegingen werd het Sociaal Plan door de leden afgewezen. Vooral het ontbreken van de garantie Sociaal Plan Essent voor de werknemers van @Home en de afspraken rond het reizen zijn de belangrijkste reden geweest voor de leden om het Sociaal Plan af te wijzen.

Na de afwijzing heeft er overleg plaatsgevonden tussen de bondsonderhandelaars en de klankgroep van kaderleden en ondernemingsraadsleden van de vier bedrijven. Zij zijn op 9 juli bij elkaar geweest om de kritiekpunten te inventariseren. Ook is er overleg geweest met de werkgever en zijn deze punten besproken. Op 12 juli zijn nog enkele tekstuele wijzigingen gedaan in overleg met de klankgroep.
Het overleg heeft er toe geleid dat er in het Sociaal Plan een aantal punten zijn aangepast. Partijen hebben geconcludeerd dat alles besproken. De werkgever heeft duidelijk gemaakt dat er geen ruimte meer in het Sociaal plan zit.

De belangrijkste wijzigingen in het Sociaal plan:

Medewerkers @Home

De bonden hebben ingezet op een sociaal plan voor alle werknemers van de vier fusiebedrijven. De werknemers van @Home hadden van de aandeelhouders het Sociaal plan Essent gegarandeerd gekregen. Deze garantie wordt opgenomen in dit aangepaste Sociaal Plan. Het Sociaal Plan blijft als ondergrens fungeren voor de werknemers van @Home.

Concreet houdt dat in dat o.a de volgende punten blijven bestaan:
* contracten voor bepaalde tijd

* terugkeergarantie

* loonsuppletie

* outsourcing

Met deze toezegging zijn de belangrijkste tegen argumenten van de @Home-werknemers weggenomen.

Reistijd

De werkgever heeft met de 4 ondernemingsraden het vestigingsplaatsenbeleid besproken en afgesproken. Gevolg van die afspraak is dat onder andere er een centraal kantoor komt. Ongeveer 15% van het personeel krijgt met die afspraak tussen de werkgever en de 4 ondernemingsraden te maken.
De gevolgen van die afspraken worden in het Sociaal Plan Newco zoveel mogelijk verzacht.

Naast de eerder gemaakte afspraken rond reistijd zijn onder andere de volgende aanvullende afspraken gemaakt:

* Het reistijdcriterium is 90 minuten enkele reis, dus maximaal 3 uren per dag. Daarmee is de 15 uur per week van de baan.
* Er wordt gemeten met de ANWB routeplanner, zonder filecorrectie
* Werknemers met een centrale functie, al dan niet in Utrecht, krijgen de mogelijkheid 2 dagen flex te werken op een locatie dicht bij de woonplaats.

* Flexwerken is gebonden aan de functie, niet aan de reistijd.
* Werknemers van het Netwerk die een functie krijgen in de regios krijgen de gelegenheid om te werken op hun dichtstbijzijnde standplaats

* Gedurende 1 jaar wordt de meerdere reistijd langer dan 60 minuten in werktijd gecompenseerd tot max. 1 uur per werkdag
* Ligt de reistijd tussen de 60 en de 90 minuten en de werknemer vindt dat te lang (= passende functie), dan komt de werknemer in aanmerking voor bemiddeling van werk naar werk. Voorwaarde is dat de werknemer tijdelijk meegaat naar de nieuwe vestiging tot het moment dat de werknemer een ander functie gaat uitoefenen.
* Minimaal werken tussen de bloktijden tussen 10.00 uur en 16.00 uur
* Er worden ov-concepten ontwikkeld, zoals poolautoҒs, carpooling of het laten rijden van busjes voor een snellere verbinding van ov naar standplaats.

* De kosten van woon - werk verkeer bedragen 0,19 per km tot een maximum 80 km

* De kosten van het openbaar vervoer 2e klasse worden volledig vergoed

* Uitgangspunt van de werkgever is dat de medewerkers zoveel mogelijk bemiddeld worden naar een functie op gelijk niveau. Het functieniveau van de medewerker bij deze fusie worden vastgelegd en zijn uitgangspunt bij eventuele volgende herstructureringen.

De bonden gaan er vanuit dat met deze veranderingen er een acceptabel sociaal plan ligt voor de fusie. We hopen u te zien bij een van de ledenraadplegingen.

Ledenraadplegingen

Het aangepaste Sociaal Plan Newco wordt u schriftelijk voorgelegd. De onderhandelaars zullen het op vijf locaties toelichten:
* donderdag 26 juli, 11.00 tot 12.00 uur, Alkmaar, Multikabel/QuickNet

* donderdag 26 juli, 15.00 tot 16.00 uur, Den Haag, Casema
* maandag 30 juli, 13.30 tot 14.30 uur, Maastricht, @Home
* dinsdag 31 juli, 11.00 tot 12.00 uur, Groningen, @Home
* dinsdag 31 juli, 15.00 tot 16.00 uur, Zwolle, @Home

U kunt u uw stem uitbrengen vóór 4 augustus 2007 of het stemformulier mailen aan of fax (079) 353 68 05 of per post zenden aan ABVAKABO FNV regio Noord, t.a.v. Martijn Schokkenbroek, Antwoordnummer 550, 9700 WB Groningen.
18-07-2007, Energie- en nutsbedrijven, Sociaal Plan | Meer over: