TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 23-07-2007

Televisie
LACHEN MET DE TROS
Uitzending donderdag 26 juli 2007
Nederland 1 - 20.30 uur

RON BOSZHARD, RON BRANDSTEDER EN RENÉ STOKVIS
IN LACHEN MET DE TROS

In deze tweede aflevering van LACHEN MET DE TROS praat Reinout in de studio met Ron Boszhard over de leukste fragmenten uit bekende TROS-programma's.

Ron Boszhard is sinds januari 1996 één van de vaste presentatoren van de TROS. Hij presenteert niet alleen programma's, hij schrijft er ook televisiegeschiedenis mee, want in mei 2003 wint hij de prestigieuze Bronzen Roos op het bekende festival van Montreux voor zijn programma 'Pluk de Dag'. Met Ron kijken we naar de leukste fragmenten uit dat programma en naar programma's als 'De Leukste Thuis' en 'Match&Win'.

Daarnaast een reportage over de' Showbizzquiz' en 'de Honeymoonquiz'. De nog altijd legendarische Showbizzquiz betekent in 1978 de grote doorbraak voor een dan nog jonge presentator: Ron Brandsteder. Samen met assistentes Linda de Mol en Bella de Beer presenteert hij het mateloos populaire programma, waar gemiddeld zo'n 4.5 miljoen mensen naar kijken. Als hij vervolgens ook nog de Honeymoonquiz gaat presenteren wordt Ron Brandsteder de onbetwiste showmaster van de TROS.

Verder in de studio een gesprek met René Stokvis over de allerleukste momenten uit 'Te Land, Ter Zee en in de Lucht'. Het programma is dit jaar alweer bezig aan het 36ste seizoen en is daarmee het langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse televisie. René Stokvis is de bedenker van de bijna sadistische onderdelen van dit programma zoals 'Blij dat ik Glij', 'Met je As over de Plas' en 'Fiets 'm erin'. In de studio kijken we naar de mooiste voertuigen, de grootste smakkers en legendarische deelnemers.

En tot slot: de leukste bloopers uit de TROS-dramaserie 'Dossier Verhulst', uitgezonden in de jaren '80.


---



TROS