Gemeente Noordwijk

ZOMERSPROOKJES VAN 26 TOT EN MET 29 JULI IN NOORDWIJK REUZENSCHELPEN VERTELLEN VERHALEN UIT DE ZEE
Vanuit de diepe zee spoelen in de zomermaanden zeventig glazen reuzenschelpen aan langs de Nederlandse kust. Zij vertellen verhalen uit de zee. Deze bijzondere attractie is ook op het Noordwijkse strand ter hoogte van strandpaviljoen De Koele Costa (strandafgang 21) te beleven, vanaf donderdag 26 juli, om16.00 uur (opening), tot en met zondag 29 juli, van 12.00 tot 18.00 uur (bij mooie zonsondergang en goed weer mogelijk langer).

De verhalen zijn opgetekend door meer dan zestig schrijvers, dichters en klankkunstenaars. In juni doken de schelpen voor het eerst op, tijdens het Oerolfestival op Terschelling. Vanaf daar reizen zij langs de Nederlandse kust. Initiatiefnemer Bruno Doedens laat op deze manier de zee verhalen vertellen over de relativiteit van onze menselijke acties, de drijfveren voor geluk, de waarde van menselijk contact, het belang van kunst en haar verbeeldingskracht, hoop en kwetsbaarheid.
De verhalen in de schelpen geven een brede kijk op de wereld en passen bij de tijdloosheid en de wijsheid van de zee.

Alle verhalen zijn gebundeld in het vakantieboek 2007 `Zomersprookjes', uitgegeven door Thieme Art. Er is ook een luister-dvd. De reis van de schelpen wordt vastgelegd in een videodocumentaire.. De site www.zomersprookjes.nl is als educatiemateriaal aan het voortgezet onderwijs aangeboden.

De organisatie van Zomersprookjes.nl is in handen van SLEM (Stichting Landschapstheater en Meer). SLEM heeft de afgelopen jaren op het Oerolfestival meerdere geslaagde landschapsprojecten gerealiseerd.

Noordwijk, 20 juli 2007
Bestuurszaken/Communicatie, tel. 071-3660451