Politie Hollands Midden

Datum: 26 juli 2007

Alphen aan den Rijn Aanhouding na aantreffen gestolen fiets De politie heeft donderdag 26 juli een 19 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat de politie in de kelderbox van zijn ouderlijke woning een gestolen fiets had gevonden. De politie deed deze vondst na informatie dat daar mogelijk gestolen fietsen zouden staan. De fiets was op 19 juni jl. aan de Thorbeckestraat gestolen. Omdat daar aangifte van was gedaan door de gedupeerde kon de politie dit snel vast stellen. De fiets is in beslag genomen en de verdachte voor verder onderzoek ingesloten.

Alphen aan den Rijn Politie neemt twee luchtdrukwapens in beslag De politie heeft woensdagavond 25 juni twee luchtdrukwapens in beslag genomen die in het bezit waren van twee mannen van 18 en 20 jaar uit Alphen aan den Rijn. De politie kreeg rond 19.55 uur een melding dat de mannen met de wapens op de Japanstraat stonden te zwaaien. De agenten spraken de mannen aan, waarna de wapens tevoorschijn kwamen. De mannen krijgen een proces-verbaal voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Waddinxveen Politie houdt drie man aan na woninginbraak Een alerte getuige belde op donderdag 26 juli, rond 00.45 uur, de politie omdat hij op de Kanaalstraat twee mannen had gezien die zich verdacht bij een woning ophielden. Hij liep naar huis en pakte zijn auto om nog eens een kijkje te nemen en zag een rode auto met gedoofde lichten wegrijden. Hij vertrouwde het niet en lichtte de politie in. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen dat er gepoogd was in te breken in een woning aan de Kanaalstraat. Direct hoorden ze in de nabijheid van de Kanaalstraat een rode auto met een behoorlijke snelheid wegrijden. De agenten zetten de achtervolging. Op de Alpenwetering troffen de agenten de auto verlaten aan. Agenten zagen twee mannen in de richting van de Overtoom lopen en controleerden hen op hun identiteitsbewijs. Beiden konden geen ID tonen, waarop de mannen, een 36 jarige man uit Waddinxveen en een 48 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meegenomen zijn naar het politiebureau. Op het politiebureau belde een derde man, hij gaf aan dat zijn rode auto gestolen was. Omdat getuigen gesproken hadden over een mogelijk derde verdachte en deze man, een 19 jarige man uit Tilburg, voldeed aan het signalement is ook hij aangehouden. De politie zet vandaag het onderzoek naar de drie verdachten voort.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --