KEMA neemt certificatieactiviteiten medische hulpmiddelen over van TNO

26/07/2007 09:55



KEMA Nederland B.V.



Uitstekende basis voor wereldwijde certificatie van medische hulpmiddelen en in-vitro-diagnostica.

KEMA neemt de certificatieactiviteiten voor medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostica (IVD) over van TNO Certification B.V. Hierdoor versterkt KEMA haar wereldwijde positie als een van de leidende certificatie-instellingen voor medische hulpmiddelen en wordt een belangrijke speler in de certificatie van in-vitro diagnostica. Door KEMA's one-stop-shopping concept en wereldwijde netwerk kunnen fabrikanten hun producten sneller en efficiënter op de wereldmarkt afzetten.

Dankzij de overname verstevigt KEMA haar positie in Nederland, de Verenigde Staten, Azië en een aantal Europese landen. KEMA levert haar certificatiediensten op een wereldwijde basis vanuit vestigingen in meer dan tien landen.

De activiteiten van TNO zijn een goede aanvulling op de bestaande activiteiten van KEMA op dit gebied. KEMA heeft al een positie als een van de leidende Notified Bodies voor medische hulpmiddelen wereldwijd, die met deze overname verder wordt versterkt. Daarnaast vormt de sterke positie van TNO op de IVD-markt een welkome aanvulling voor KEMA, die hiermee haar competentie en portfolio verder kan verbreden. Deze samenvoeging versterkt KEMA's dienstverlening en kennis naar klanten toe teneinde nog beter te kunnen voldoen aan behoeften van fabrikanten in het kader van toelating van medische hulpmiddelen tot markten in Europa, Amerika, Canada en Azië-Pacific.

Over KEMA
KEMA is gespecialiseerd in business en technische consultancy, operationele ondersteuning, testen en certificeren. De klanten van KEMA zijn bedrijven in de energieketen, investeerders, overheden, industrieën met een eigen elektrische infrastructuur en industriële grootverbruikers van energie, toeleveranciers van de energiesector, fabrikanten van elektrische apparatuur, medische hulpmiddelen en retailers. Het bedrijf werkt met ca. 1.450 medewerkers vanuit 20 landen wereldwijd.






Noot voor de redactie:

+++Noot voor de redactie (