Senternovem


26-07-2007 | EOS Lange Termijn: volgende tender

De nieuwe tender voor EOS: Lange Termijn zal naar verwachting in oktober worden geopend. Het budget hiervoor is EUR 15.650.000. De tender die voor de zomer van 2007 gepland stond is verschoven. De sluitingsdatum van de tender voor samenwerkingsprojecten met ECN (de zogenaamde ECN consortia) is 11 oktober 2007 om 17.00 uur. De sluiting van de algemene tender is op 31 januari 2008 om 17.00 uur. Hiervoor is EUR 10.000.000 beschikbaar.

U kunt aan het bovenstaande geen rechten ontlenen. De budgetten en data zijn pas definitief als de regeling in de staatscourant is gepubliceerd. Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de publicatie in de Staatscourant.

Sociaal-wetenschappelijk onderzoek
Voor de ontwikkeling en de succesvolle implementatie van energie-innovaties voor een duurzame energiehuishouding is naast technologisch onderzoek ook sociaal-wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het sociaal-wetenschappelijke onderzoek als onderdeel van EOS: Lange Termijn voldoet op dit moment niet aan de verwachtingen van het Ministerie van Economische Zaken en SenterNovem. Daarom gelden met ingang van deze tender voor projecten van EOS: Lange Termijn strengere eisen. Ieder project moet voortaan een onderdeel sociaal-wetenschappelijk onderzoek hebben, tenzij de aanvrager aan kan tonen dat voor zijn project sociaal-wetenschappelijk onderzoek niet relevant is. De onderzoeksprogramma's zijn op dit punt ook aangepast. Via 'EOS Financiële Steun' kunt u het meest recente onderzoeksprogramma vinden.