Aon benoemt Dick Verbeek tot Emeritus Vice Chairman van Aon Group

26/07/2007 10:08



AON Groep Nederland BV



Aon benoemt Dick Verbeek tot Emeritus Vice Chairman van Aon Group

ROTTERDAM, 26 juli 2007 - Aon Group stelt per 1 oktober 2007 Dick Verbeek aan als Emeritus Vice Chairman. In zijn nieuwe functie wordt Verbeek senior adviseur van CEO Greg Case. Hij gaat op een breed terrein advies geven en meewerken de wereldwijde strategie in goede banen te leiden. Tot die tijd blijft Verbeek Vice Chairman van Aon Group.

Dick Verbeek kwam in oktober 1991 in dienst bij Aon na het samengaan met Hudig-Langeveldt, een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1688. Als CEO van Aon Holdings werkte hij nauw samen met Pat Ryan, destijds CEO van Aon Corporation. Verbeek had een belangrijke rol in de wereldwijde uitbouw van het Aon-netwerk.

In zijn nieuwe functie krijgt Verbeek een sterk adviserende rol op het gebied van klanten en markten. Daarnaast wordt hij onder meer verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van Aon's partnerschap met de gerenommeerde internationale business school INSEAD. INSEAD stelt de Aon Dick Verbeek-leerstoel in voor International Risk en Strategisch Management. Deze leerstoel, een van de grootste eerbetuigingen van het prestigieuze instituut, stelt Aon en INSEAD in staat baanbrekend onderzoek te verrichten op het gebied van risicobeheer over de grenzen van culturen, industrieën en markten heen. Er wordt tevens gekeken naar de impact van de bevindingen op de bedrijfsstrategie en besluitvorming van bedrijfsleiders. De leerstoel maakt deel uit van het CDMRA (Centre for Decision Making and Risk Analysis) van INSEAD, een toonaangevend instituut waar onderzoek naar besluitvorming centraal staat. Dankzij het partnerschap heeft Aon snel toegang tot informatie die gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van producten en diensten conform de specifieke behoeften van de klant.

"Dick Verbeek's inzicht in de branche en zijn ervaring binnen ons bedrijf zijn erg waardevol voor Aon. Hij kan bogen op een uitzonderlijke carrière," aldus Greg Case. "Zo had hij een leidinggevende rol in de uitbouw van Aon's wereldwijde netwerk en was hij een echte pionier in het samenstellen van succesvolle teams. Door zijn innovatieve manier om problemen van klanten op te lossen, is zijn naam bij ons synoniem geworden voor het begrip 'toegevoegde waarde'."

Over Aon Nederland
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 13 vestigingen met 1.500 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 43.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl





http://www.aon.nl