Gemeente Deurne

Van de B&W-tafel 17 juli 2007
26-07-2007

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert iedere dinsdag. Elke week lichten wij uit deze vergadering enkele punten toe. De volgende besluiten komen uit de collegevergadering van 17 juli.

Voetgangersgebied centrum Deurne
Het college heeft ingestemd met het ontwerpverkeersbesluit voor het voetgangersgebied in het centrum van Deurne. Dit betekent dat de Stationsstraat (tussen Markt en Heuvelstraat), Raadhuisstraat, Markt en Helmondseweg (tussen pandnummer 4 en Markt) tijdens winkeltijden voortaan wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd ontheffinghouders. Op maandag tot en met donderdag geldt dit besluit van 11.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Deze afsluiting wordt aangeduid met behulp van verzinkbare obstakels en borden.

Eerst fase Woonservicezone Liessel
Het college heeft vrijstelling ex artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) verleend voor de bouw van het zorgwoningcomplex P1-P4 (De Paviljoens) binnen de locatie t Hofke. Dit behoort tot de eerste fase van de realisering van de Woonservicezone Liessel. Het vrijstellingsbesluit en de ruimtelijke onderbouwing zijn vastgesteld. De ingekomen zienswijzen worden beantwoord/ weerlegd.

Fotowedstrijd om Deurne te promoten
Om de gemeente Deurne zo goed mogelijk te promoten op gebied van wonen, werken en vrije tijd, heeft het college ingestemd met het aanleggen van een archief met digitaal beeldmateriaal van Deurne. Dit archief wordt gevuld met inzendingen op de fotowedstrijd Deurne in Optika Forma. De wedstrijd start komend najaar en duurt een jaar. Inwoners en bezoekers in Deurne worden opgeroepen om digitale fotos te maken in Deurne gericht op themas als beweging, cultuur, groen, paarden, mensen en plezier. Dit initiatief wordt gerealiseerd door een samenwerking tussen de lokale VVV, Deurne Promotie, fotoclub Optika en de gemeente Deurne.

Leidraad zand- en puinwegen
Het college heeft besloten om een informatieavond over het concept Leidraad zand- en puinwegen te organiseren. De conceptleidraad gaat in op de vraag welke wegen verhard zouden moeten worden (upgraden) en welke wegen omgeploegd zouden moeten worden en/ of afgesloten (downgraden). Deze informatieavond is gepland op maandag 3 september om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis.

Verzoek Ruimte voor Ruimte
Het college heeft het verzoek gekregen om de woning aan de Griendtveenseweg 5 in aanmerking te laten komen voor de regeling Ruimte voor Ruimte. Deze regeling houdt in dat woningen gebouwd mogen worden op planologisch aanvaardbare plaatsen in het buitengebied in ruil voor de sloop van de stallen elders in Noord-Brabant. In principe heeft het college aangegeven dat de locatie, gelet op de ligging in de kernrandzone, geschikt kan zijn voor het realiseren van een Ruimte voor Ruimte woning. Dan moet de locatie wel voldoen aan de voorwaarden in het kader van de ruimte voor ruimte regeling en aan de gebruikelijke planologische voorwaarden. Het college verzoekt de aanvrager om aan te tonen dat aan deze voorwaarden wordt voldaan voordat ze medewerking kan verlenen aan dit verzoek.

Onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid
De afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Helmond zal opdracht krijgen van het college om het onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid uit te voeren. Dit wordt de tweede keer dat het onderzoek gehouden wordt, de eerste keer was in 2005. Het onderzoek geeft niet alleen inzicht in de veiligheidsbeleving op wijkniveau, maar ook in de tevredenheid over winkels, basisonderwijs, openbaar vervoer, verkeersveiligheid, parkeermogelijkheden, afval, verloedering, overlast, sociale cohesie en voorzieningen voor jongeren, senioren en minder validen.