Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 26-07-2007

Aanrijding met te veel op

LINSCHOTEN Een automobilist botste op woensdagavond 25 juli tegen een andere auto en ging ervandoor. Hij werd later aangehouden.

Rond 19.35 uur reed een 38-jarige automobilist uit Ede (Gld) over de Dorpsstraat. Hij zag dat voor hem een bestelauto achteruitreed en stopte. Toen de bestelauto echter achteruit bleef rijden, claxonneerde de Edenaar. Dat had geen resultaat: de bestelauto reed met lage snelheid tegen de auto van de Edenaar.

De bestuurder van de bestelauto, een 48-jarige man uit Linschoten, stapte uit. Hij was zeer onvast ter been en rook naar de alcohol. Daarom wilde de Edenaar de politie erbij hebben. Kennelijk had de Linschotenaar daar geen zin in: hij stapte in zijn bestelauto en reed weg. De auto van de Edenaar had lichte voorschade opgelopen

De politie kwam ter plaatse. Aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte stelden zij de identiteit van de eigenaar vast en gingen naar zijn woning. Het bleek inderdaad om de bestuurder van de bestelauto te gaan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 480 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Snelheidscontrole

OUDEWATER De politie heeft op woensdag 25 juli van 20.30 uur tot 21.30 uur een snelheidscontrole op de J. J. Vierbergenweg gehouden. Acht bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 102 km/u.

Bromfiets te water

OUDEWATER Op woensdag 25 juli raakte een bromfietser na een botsing te water. Hij raakte lichtgewond.

Rond 19.20 uur reed een 45-jarige vrouw uit Snelrewaard met een tractor met daarachter éénassige wiersmachine over de Zuid Linschoterzandweg, komende uit de richting van Snelrewaard. In een flauwe bocht kwam haar een bromfiets, bestuurd door een 18-jarige jongeman uit Oudewater, tegemoet. Achter op de bromfiets zat een 16-jarige jongen met dezelfde woonplaats.

Gezien de breedte van het de tractor met aanhanger en de smalte van de weg, was er niet genoeg ruimte om elkaar te passeren. Ook was de snelheid van de bromfiets te hoog om op tijd te stoppen. De Snelrewaardse week nog uit naar rechts, maar kon niet voorkomen dat de bromfiets door de wiersmachine geraakt werd.

De bromfiets met opzittenden schoot de berm in, tussen enkele bomen door en belandde in een sloot. Beide opzittenden konden op eigen kracht uit de sloot komen. Zij liepen een nat pak en diverse schaafwonden op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Zij zouden zich op eigen gelegenheid onder doktersbehandeling stellen. De bromfiets is uit de sloot gehaald en voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.

Hennepkwekerij in het wild

WOERDEN Op woensdag 25 juli heeft een politieman een einde gemaakt aan een hennepkwekerijtje in het wild.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie ging een agent rond 14.00 uur poolshoogte nemen op een bouwterrein aan het Plantsoen. Ter plaatse trof hij in de volle grond een vijfentwintigtal jonge hennepplanten aan. De agent heeft de (niet oogstrijpe) planten uit de grond getrokken en daar ten ruste gelegd.