Senternovem


26-07-2007 | Concept Handreikingen Gemeentelijk Bodembeleid klaar

Het project `Handreiking Gemeentelijk bodembeleid', dat een handvat moet bieden aan gemeenten om op de hoogte te zijn van actueel bodembeleid, heeft geleid tot acht concepthandreikingen. In de handreikingen wordt ingegaan op het nieuwe beleid en ontwikkelingen in de regelgeving en komt tot stand door inbreng van verschillende bodemexperts. U kunt uw reactie tot 1 oktober sturen naar Bodem+.

Het project, dat in februari van start is gegaan, omvat uiteindelijk 10 handreikingen. De handreikingen zijn bedoeld voor gemeenten die niet onder het aanwijzingsbesluit bevoegd gezag Wbb vallen. Verschillende thema's komen in de handreikingen naar voren, bijvoorbeeld bouwen en bodem, bedrijven en bodem, en bodem en kwaliteitsborging.

Bodem+, het Gelders bodemberaad, het platform Bodembeheer Brabant en Witteveen en Bos voeren gezamenlijk het project uit. De concepthandreikingen komen tot stand door consultatie c.q. inbreng vanuit een begeleidingsgroep. De begeleidingsgroep bestaat uit mensen van gemeenten, milieudiensten en regio's, en uit technici en juristen.

U kunt de concepthandreikingen op deze pagina onder "meer informatie" downloaden. Nadrukkelijk wijzen wij er op dat het een concept betreft. Reacties op de concepthandreikingen kunt u vóór 1 oktober, o.v.v. de desbetreffende handreiking, sturen naar mevrouw K. Borrebach (emailadres: k.borrebach@senternovem.nl).