Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 26-07-2007

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

ASSEN Woensdagmiddag is aan de Balkenweg het rijbewijs van een 20-jarige man uit Assen ingevorderd. De beginnende bestuurder reed110 km/uur op de weg waar de maximumsnelheid 50 km/uur bedraagt. De man krijgt een proces-verbaal. (07-162413)

Rijbewijs verwarde man ingevorderd

EMMEN Woensdagmiddag is aan de N381 het rijbewijs ingevorderd van een 89-jarige man uit Emmen. Medeweggebruikers hadden de man aan de kant weten te zetten en de politie ingeseind. De man is in verwarde toestand meegenomen naar het bureau. Daar bleek de man in een bejaardentehuis in Emmen te wonen, alwaar hij is afgezet. Het CBR wordt gevraagd om een hernieuwd onderzoek. (07-162474)

Snelheidscontrole

ERICA Tijdens een snelheidscontrole op woensdagavond aan de Peelstraat zijn 21 processen-verbaal uitgeschreven. Op deze locatie was de toegestane snelheid 60 km/uur. Alle automobilisten die minstens 20 km/uur te hard reden zijn beboet. De hoogst gemeten snelheid betrof 97 km/uur. (07-162502)

Autrowrak aangetroffen

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag is door surveillerende agenten aan de Dillen een autowrak aangetroffen op de openbare weg. In en om het wrak lagen diverse auto-onderdelen. De eigenaar kan binnenkort een proces-verbaal verwachten en zal worden verzocht de troep op te ruimen. Gebeurd dit niet danwordt het wrak opgeruimd op kosten van de eigenaar. (07-162560)

Politie onderzoekt inbraken woning

ASSEN Woensdagochtend is ingebroken in de woning van een 66-jarige man aan de Geulstraat. Via een openstaand bovenraampje wist de dader toegang te krijgen tot het huis. Hierbij werd geld weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak. (07-162344)

NIEUWEROORD Woensdagmiddag is aan de Middenraai ingebroken in de woning van een 35-jarige man. De deur werd opengebroken. Hierbij werd een portemonnee meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak. (07-162490)

Jeugdige winkeldief betrapt

EMMEN Woensdagochtend is in een supermarkt aan de Houtweg een 9-jarige jongen uit Emmen betrapt bij het stelen van twee aanstekers. De jongen is thuis afgezet met een winkelverbod voor de betreffende supermarkt. Strafrechterlijk kan de jongeman niet worden vervolgd; zijn ouders zullen voor een passende straf zorgen. (07-162305)

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Woensdagochtend is in een winkel aan het Mercuriusplein een 39-jarige man uit Assen aangehouden door het winkelpersoneel. De man liep zonder te betalen de winkel uit met een stofzuiger. Hij werd hierop overgedragen aan de politie en heeft een dagvaarding meegekregen.(07-162347)

ASSEN Woensdagmiddag is een 32-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij was betrapt op het stelen van cosmeticaproducten. De man was met de spullen in zijn auto gestapt en reed weg voor hij tegengehouden kon worden. De beveiligingsmedewerker van de betreffende winkel sprak hierop surveillerende agenten aan die de achtervolging inzetten. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. (07-162467)

ASSEN Woensdagavond is een de Noordersingel een 25-jarige man uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had een aantal blikken bier ontvreemd en werd hierop door winkelpersoneel aangehouden. Hierop uitte de man bedreigingen. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De man krijgt een permanent toegangsverbod voor de betreffende winkel. (07-162493)

HOOGEVEEN Woensdagavond is aan de Kortewijkstraat een 13-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden voor baldadigheid. De jongen was samen met drie andere jongens uit dezelfde plaats een brandje aan het stichten. Deze jongens wisten te ontkomen. De jongen is meegenomen naar het bureau, waar hij een proces-verbaal heeft gekregen. De gegevens van de andere drie jongens zijn bekend en ook zij kunnen binnenkort een proces-verbaal verwachten. (07-162492)

Mannen aangehouden na vernielingen
DALEN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden, een 24-jarige man uit Groningen en een 23-jarige man uit Coevorden. Zij worden verdacht van vernielingen in het centrum van Dalen. Zo werd een regenpijp bij een winkel vernield en van een 19-jarige man uit Dalen werd het T-shirt vernield. Beide verdachten ontkennen de vernielingen. (07-162550)

Man ingesloten na bedreiging
ASSEN - Woensdagavond hebben agenten een 45-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij een 45-jarige vrouw aan de Ellen met de dood bedreigde. De man en vrouw zijn ex-partners, de man verkeerde onder invloed van alcohol. (07-162524)

Man na huiselijk geweld aangehouden
ASSEN - Woensdagmiddag hebben agenten een 37-jarige man aangehouden nadat hij in hun woning geweld tegen zijn vrouw gebruikte. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij gaat het traject voor huiselijk geweld in. (07-162487)

Woningbrand
EMMEN - Woensdagavond brak brand uit in de bijkeuken van een woning aan de Asserbrink. Het echtpaar kon tijdig de woning verlaten en een zoon werd door buren van het balkon gehaald. Een konijn overleefde de brand niet. Oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in de wasdroger. (07-162545)

Verkeerscontrole
MEPPEL Tijdens een verkeerscontrole aan de Burgemeester Knopperslaan zijn woensdagmiddag diverse overtreders beboet voor overtredingen die een gevaarlijke situatie opleveren voor de bestuurder en/of andere weggebruikers. 1 persoon reed door rood licht, 8 mensen reden zonder gordel en 3 personen waren niet handsfree aan het bellen. (07-162518)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.