Politie Midden- en West Brabant

Vrachtwagen veegt 100 meter vangrail weg op middenberm A16

PRINSENBEEK, 26 juli 2007

Rond 05.35 uur heeft een vrachtwagen met oplegger in de middenberm van de A16 flinke schade veroorzaakt bij een eenzijdig ongeval. De chauffeur raakte hierbij gewond. Op zon 500 meter voor de afslag Prinsenbeek (rijrichting Antwerpen, thv hectometerpaal 57,5) werd over een lengte van 100 meter de dubbele vangrail weggevaagd, ook twee lichtmasten delfden het onderspit. Het verkeer op de A16 had in beide rijrichtingen tot 10.30 uur last van vertraging doordat verschillende rijbanen werden afgesloten.

De chauffeur is door hulpverleners uit zijn cabine geholpen. Hij is met verwondingen aan zijn borst en rug per ambulance naar het Amphia-ziekenhuis overgebracht.

Collega chauffeurs die waren gestopt om hulp te verlenen attendeerden de hulpverleners op een gescheurde brandstoftank. Hier bleek zon 500 liter diesel uit naar buiten te lopen. De brandweer heeft ter plaatse alles in het werk gesteld om de brandstof op te vangen en in te dammen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de tachograafschijf. De bestuurder zal worden verhoord door de politie.

Auteur: Manon Erkens