Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 26 juli 2007

Pact op Zuid steunt Proeftheater op Katendrecht!

De gemeente geeft gehoor aan oproep van de PvdA tijdens de raadsvergadering van 12 juli om Proeftheater op Katendrecht te ondersteunen.

Het Proeftheater loopt vooruit op de ontwikkeling van Het Theater op Katendrecht. Het Theater op Katendrecht zal in het theaterseizoen 2010/2011 opengaan. Tot die tijd kunnen de initiatiefnemers met het Proeftheater de waarde ervan laten zien. Zo krijgt het publiek ook alvast de kans om het theater en de omgeving te 'ontdekken'.

Theater op Katendrecht zal een flinke bijdrage leveren aan cultuurparticipatie en cultuureducatie. Als kleinschalig en laagdrempelig theater moet het een belangrijke rol gaan spelen in het alledaagse leven van de Katendrechters. Jacqueline de Jong, woordvoerder Kunst en Cultuur: "Ik ben blij dat de wethouder inziet dat het initiatief van grote toegevoegde waarde is op het cultuuraanbod en in het bijzonder voor de bewoners en de buurt."

Het aandeel in de revitalisering van Katendrecht als onderdeel van het Pact op Zuid, is bovendien groot. Het doel van het Pact op Zuid is om achterstanden op Rotterdam-Zuid in te lopen. "Katendrecht is een plek in de stad waar het leven bruiste. Het Proeftheater op Katendrecht kan een deel van de levendigheid weer terugbrengen", aldus Jacqueline de Jong.

Het Pact op Zuid zal voor een deel in de exploitatie tegemoet komen. Theater op Katendrecht zal ook financiële steun moeten zien te verwerven bij andere partijen.

Voor de redactie:

Meer informatie bij Jacqueline de Jong

06 50257127

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 2105

msmits@stadhuis.rotterdam.nl