Orangefield Trust kiest Pecoma Business Technology als partner in ICT

26/07/2007 11:51



Pecoma Business Technology



Orangefield Trust kiest Pecoma Business Technology als partner in ICT

Amsterdam, 26 juli 2007 - In de verzelfstandiging van Orangefield Trust - het voormalige ING Trust - gaat deze organisatie een samenwerking aan met Pecoma Business Technology. De ICT-dienstverlener wordt verantwoordelijk voor de bouw van de infrastructuur en het beheer ervan, in Nederland en een aantal buitenlandse vestigingen. Pecoma Business Technology is geselecteerd na een aanbesteding onder drie partijen.

Orangefield Trust kent Pecoma Business Technology via haar voormalige moederorganisatie ING Group, waar Pecoma ruim 15 jaar ICT-belangen behartigt. "In ons werk is stabiliteit in de netwerkomgeving cruciaal. Storingen zorgen er niet alleen voor dat we onze klanten niet optimaal kunnen bedienen, maar kosten het bedrijf ook veel omzet. Zekerheid is daarmee het belangrijkste argument in de keuze voor Pecoma Business Technology," aldus Joep Bruins, CFO van Orangefield Trust. "Pecoma heeft bij ING al die jaren laten zien dit niveau van betrouwbaarheid te kunnen bieden."

Pecoma signaleert dat organisaties steeds vaker de bedrijfsdoelstellingen centraal stellen in hun ICT-beleid. "Wij noemen deze benadering 'Business Technology'," aldus Simon de Koning, directeur Pecoma. "Dit is een nieuwe fase na ICT, waarbij de technologie volledig ten dienste staat van bedrijfsresultaten als groei en besparing en iedere IT-investering aantoonbaar de business optimaliseert. Alleen volgens deze benadering kan het traditionele IT-vak naar een hoger plan worden getild. Wij zijn er trots op dat Orangefield Trust deze ambitie in ons herkent."

Internationaal
Op dit moment beheert ING Group nog de netwerkomgeving van Orangefield Trust. De overgang naar de nieuwe omgeving gebeurt in september. Pecoma Business Technology is aanvullend verantwoordelijk voor de transitie naar Cura(cc)ao en Luxemburg en het beheer van de mailfaciliteiten in Hongkong en Mauritius. "De ervaring en begeleiding van Pecoma is van wezenlijk belang in een internationale organisatie als Orangefield Trust," motiveert Bruins. "Hierdoor zijn we stevig uitgerust voor verdere groei en expansie in de toekomst."

Over Pecoma Business Technology
Pecoma Business Technology (1984) helpt ambitieuze bedrijven groei te realiseren door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Vanuit de visie dat groei alleen kan ontstaan wanneer technologie ten dienste staat van de bedrijfsdoelstelling, introduceert Pecoma in 2006 'Business Technology' (BT). BT is de volgende stap na IT en ICT. Pecoma heeft de ambitie technologie naar een nieuw kwaliteitsniveau te brengen en levert inzicht, vernieuwing en controle als eindproduct. Pecoma werkt met ruim 350 professionals vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen, en realiseert in 2006 een omzet van 26 miljoen euro. www.pecoma.nl

Over Orangefield Trust
Het voormalige ING Trust ging in januari dit jaar via een management buy-out over tot het zelfstandige 'Orangefield Trust'. Vanuit de hoofdvestiging in Nederland, biedt de investeringsmaatschappij advies en begeleiding aan personen en organisaties bij hun onderneming. Het bedrijf telt momenteel 165 medewerkers en heeft vestigingen in Luxemburg, Aruba, Cura(cc)ao, Hongkong en Mauritius.

- Einde bericht -





http://www.pecoma.nl