Gemeente Maassluis

Goede sfeer bij Sportexperience Outdoor

Grote, met luchtgevulde attracties, een fijn zonnetje, niet alledaagse sportactiviteiten en gezellige muziek kenmerkten de Sportexperience Outdoor 2007. Op de eerste zaterdag van de zomervakantie organiseerde sportbuurtwerker Steven de Graaf van de gemeente Maassluis samen met het Jongerenwerk Westland op het kunstgrasveld van Excelsior-M de Sportexperience Outdoor. Zo'n 300 kinderen en jongeren van 6 t/m 20 jaar deden volop mee aan de verschillende sportactiviteiten. Er was heel veel te beleven, en iedereen had het zichtbaar naar zijn zin.

Zo konden de deelnemers van de Sportexperience meedoen met de voetbalwedstrijd in een afgebakend veldje of aan de levende sjoelbak. Wie durfde, kon een poging doen tot sumoworstelen in een opblaaspak, een wilde rodeostier temmen, een echte klimwand beklimmen of zich vrijwillig met een elastiek om het middel tientallen meters terug laten schieten. Maar dat was niet alles, ook lekker springen op het springkussen, spectaculaire salto's oefenen op de trampolines en kratten stapelen in een kooi behoorden tot de mogelijkheden. Tussendoor konden de kinderen en jongeren lekker swingen op de muziek en meedoen aan de street- en breakdance lessen.

Al met al kan iedereen terugkijken op een geslaagde dag, die zonder medewerking van voetbalvereniging Excelsior-M niet mogelijk was geweest. In september organiseert sportbuurtwerker Steven de Graaf een voetbaltoernooi voor leerlingen van alle basisscholen. Houd dus de berichten hierover goed in de gaten, want dit belooft ook weer een heus spektakel te worden!