Gemeente Teylingen

huisvesting Liduina

Gemeente in gesprek over tijdelijke huisvesting Liduina

26 juli 2007

PERSBERICHT 26 juli 2007 - Stichting Woonzorgcentra LAS heeft de gemeente verzocht mee te denken over een locatie waar de bewoners van het WoonZorgcentrum Liduina gedurende de bouwperiode van het nieuwe verzorgingstehuis aan de Herenweg 50 tijdelijk ondergebracht kunnen worden.\r\nOp dit verzoek heeft de gemeente aangegeven in principe bereid te zijn de locatie van de milieustraat in Warmond als tijdelijke locatie beschikbaar te stellen.

Nu het gebruik van de milieustraat in Warmond fors terugloopt, is het geopend houden van deze milieustraat steeds minder rendabel. De milieustraten in Voorhout en Sassenheim zien tegelijkertijd een toename van het aantal gebruikers door de veel ruimere openingstijden.

De gemeente en de LAS zijn momenteel in onderhandeling over de randvoorwaarden van het gebruik van het terrein van de gemeentewerf in Warmond. Of de gemeentewerf in Warmond eind van dit jaar daadwerkelijk haar deuren zal sluiten, is afhankelijk of beide partijen overeenstemming bereiken. Mocht dit het geval zijn, dan zal de gemeente de inwoners hierover uitvoerig informeren.

Stichting Woonzorgcentra LAS en Woonstichting Vooruitgang zijn van plan om in september een informatieavond te organiseren over de nieuwbouwplannen voor het woonzorgcentrum Liduina aan de Herenweg 50. GeĂŻnteresseerden kunnen na de zomervakantie kennismaken met deze schetsplannen. Bewoners, werknemers en omwonenden krijgen hiervoor een uitnodiging.