Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Azewijn - Gewonden na botsing auto's                      |
Een 58-jarige automobilist uit Malden en een 62-jarige bestuurder uit Ulft zijn woensdag 25 juli op de kruising Langeboomsestraat/Terborgseweg in Azewijn met elkaar in botsing gekomen. De man uit Ulft en zijn 62-jarige passagiere raakten gewond.

De politie werd omstreeks 16.30 uur over het ongeval ingelicht. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurder uit Malden op bovengenoemde kruising geen voorrang heeft verleend, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De auto uit Ulft belandde ondersteboven in de berm. Beide inzittenden waren inmiddels uit de auto en zijn met arm- en hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft het wegdek weer schoongemaakt. Agenten hebben ter plaatse het verkeer geregeld. Tegen de bestuurder uit Malden, die met de schrik vrijkwam, wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Eibergen - Rijden onder invloed                           |
Een 18-jarige automobilist uit Papendrecht bleek donderdag 26 juli tijdens een controle op de Nieuwstraat in Eibergen onder invloed van alcohol. De man, een beginnend bestuurder, heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De man werd omstreeks 00.20 op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een blaastest op straat bevestigde inderdaad het gebruik van alcohol, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse een promillage van 0.8 uit. Dit is teveel voor beginnend bestuurders, die onder de 0.2 promille moeten blijven.

|     |Doetinchem - Drank op, rijbewijs kwijt                    |
De politie heeft donderdag 26 juli het rijbewijs van een 43-jarige Doetinchemmer ingevorderd, omdat hij met een ongeldig rijbewijs reed en onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd op de J.F. Kennedylaan in Doetinchem gecontroleerd.

De agenten zagen de man rond 01.30 uur op bovengenoemde locatie rijden. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. De man verklaarde ook geen rijbewijs bij zich te hebben. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalysetest 1.6 promille. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd (dat tevens ongeldig bleek te zijn). Einde berichten
---


---


---

---- --