Ingezonden persbericht


Primeur van Fellowes:

Nieuwe lijn reinigingingsmiddelen voor de werkplek beschermt tot 7 dagen tegen bacterien en virussen

26 juli 2007 - Fellowes introduceert Virashield(TM), een baanbrekende lijn reinigingsproducten voor de kantooromgeving op basis van Byotrol(TM), een antisceptische technologie die is ontwikkeld om 99,9% van de bacteriën en virussen te doden en na toepassing tot zeven dagen werkzaam blijft. In klinische tests is aangetoond dat de producten effectieve bestrijding bieden van ziekteverwekkende virussen en bacteriën, waaronder MRSA, het vogelgriepvirus, E-coli en de meest voorkomende griep- en verkoudheidsvirussen. Fellowes introduceert de producten per onmiddellijk op de Europese markt en binnen afzienbare tijd ook in de VS en andere landen.

De nieuwe lijn omvat reinigingsdoekjes voor telefoons, toetsenborden, beeldschermen en bureaubladen, handreinigingsschuim en doekjes, en een unieke, compacte reisset met alle benodigdheden voor werkplekreiniging onderweg. Consumentenonderzoek van Fellowes wijst uit dat 90 procent van de kantoorwerkers belang hecht aan een schone, onbesmette werkplek , en gezien het feit dat het gemiddelde bureaublad 400 maal meer microben bevat dan de gemiddelde WC-bril , bestaat er duidelijk behoefte aan de oplossing waar Fellowes nu mee komt.

De Virashield(TM) producten bevatten geen alcohol of giftige stoffen en zijn dermatologisch veilig. Bovendien zijn ze biologisch afbreekbaar en onderscheiden ze zich door maximale bescherming en gebruiksvriendelijkheid. Virashield(TM) zorgt niet alleen voor een schone en gezonde werkomgeving, maar draagt ook bij aan hogere productiviteit met zijn unieke antibacteriële technologie.

Louise Shipley Europees Marketing Manager voor Office Productivity bij Fellowes, merkt op: "Virashield(TM) zijn klinisch geteste producten die gericht inspelen op het toenemende consumentenbewustzijn op het vlak van gezondheid en hygiëne. Met Virashield(TM) biedt Fellowes een totaal nieuwe, uiterst innovatieve propositie, die stevig wortelt in een combinatie van marktinzicht en baanbrekende antibacteriële reinigingstechnologie.”

Hoe werkt Virashield met Byotrol?

Byotrol is een beproefd middel dat 99,9% van alle kiemen, bacteriën en virussen doodt, zoals

E-coli, salmonella, MRSA, het vogelgriepvirus en andere gangbare griep- en verkoudheidsvirussen. Het bezit langwerkende reinigings- en geurverdrijvende eigenschappen die tot zeven dagen bijdragen aan voorkomen van herbesmetting van harde, gladde oppervlakken.

De innovatieve en baanbrekende technologie is uitsluitend beschikbaar in de producten van Fellowes voor de kantooromgeving, en is uitgebreid getest door vooraanstaande deskundigen en wetenschappers. Infectiepreventiespecialist James Ballard van het Amerikaanse Munroe Hospital verklaarde na grondige tests: "Dit product (de Byotrol technologie) kan een enorme bijdrage leveren aan de effectiviteit van infectiecontrole- en preventiemaatregelen."

Na uitgebreide proeven en analyses verklaarde Tony Lancaster, biomedisch hoofdmedewerker van het academisch ziekenhuis van de Universiteit van Cork: "De desinfecterende eigenschappen van Byotrol bleven minimaal zeven dagen volledig werkzaam."

Over Fellowes

Fellowes Benelux is gevestigd in Breda en is een dochteronderneming van Fellowes Inc. met hoofdkantoor in het Amerikaanse Itasca (Illinois). Fellowes levert een uitgebreid pakket producten voor de werkplek, waaronder papiervernietigers, bind- en lamineermachines, bureauaccessoires en opberghulpmiddelen. Met vestigingen in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Korea, Polen, Singapore, Spanje en Groot-Brittannië heeft Fellowes wereldwijd meer dan 2700 mensen in dienst. Fellowes verwacht dit jaar een omzet van ruim 700 miljoen dollar te behalen. Ga voor meer informatie naar www.Fellowes.nl.

Noot aan de redactie,