Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe introduceert Captivate 3

Krachtige eLearning-tool biedt effectieve training en demonstratiematerialen

Amsterdam, 26 juli 2007 - Adobe Systems introduceert Adobe® Captivate® 3-software, een effectieve eLearning-tool waarmee solide en aantrekkelijke computer-based simulaties, scenariogebaseerde trainingen en interactieve testen kunnen worden gemaakt. Adobe Captivate 3 heeft verbeterde functies, zoals multi-mode recording, rerecording en nieuwe Microsoft Powerpoint importmogelijkheden. Ook ondersteunt de software aantrekkelijke mediaformaten, zoals Adobe Flash® Player die compatible is met .SWF, MP3 en AVI-bestanden. Adobe Captivate 3 is eenvoudig te gebruiken en er zijn geen vaardigheden nodig op het gebied van programmeren en multimedia-ontwikkelingen. Bedrijfsprofessionals, trainers en onderwijzers besparen hiermee tijd en geld bij het ontwikkelen van effectieve eLearning-materialen.

"Wanneer inhoudelijke experts de middelen krijgen die ze nodig hebben om hun eigen expertise naar de voorgrond te brengen, kan dit de kwaliteit van trainingsmaterialen erg verbeteren", zegt Don Walker, senior director Product Marketing en Business Development, Print en Classic Publishing Solutions bij Adobe. "Adobe Captivate 3 zet de trend in eLearning door. Vanaf nu kan iedereen interactieve simulaties, screen recordings, tutorials en online trainingsmodules ontwikkelen die de aandacht van het publiek vasthouden."

Creëren van aantrekkelijke, interactieve trainingsmaterialen Door het gebruik van een intuïtieve user-interface kunnen trainers met Adobe Captivate 3 snel een effectieve training in een eenvoudige screen capture-sessie creëren. De screen capture genereert meerdere learner modes, waaronder demonstraties met muisbewegingen en geautomatiseerde tekstbeschrijvingen van elke geregistreerde taak. Ook worden simulaties uitgevoerd met geautomatiseerde of op maat gemaakte feedback en zijn er assessments met gebruikersinteracties.

Met Adobe Captivate 3 kunnen trainers effectieve testen ontwerpen. Ze voorkomen fraude door vragen willekeurig te laten selecteren en de meerkeuze-antwoorden te wisselen. Adobe Captivate 3 biedt ook verschillende typen testvragen, waaronder reeksen, korte antwoorden, aankruismogelijkheden, juist/ onjuist, drag-and-drop en image hotspots. De nieuwe rerecording-functie onthoudt acties die zijn gedaan in Internet Explorer-webapplicaties. Daardoor kunnen trainers eenvoudig interactieve softwaredemonstraties bouwen aan de hand van stap-voor-stap instructies.

De verbeterde Microsoft PowerPoint-importfunctionaliteit ondersteunt de conversie van dia-animaties naar Flash-formaat. Ontwikkelaars kunnen interactieve presentaties creëren met audio en video. Compatibiliteit met SWF-, MP3-, AVI-, FLA- en FLV-bestanden en nieuwe visuele effecten zoals draaiende objecten en geanimeerde pagina-overgangen geven demonstraties en materialen meerwaarde.

"De eenvoud die Captivate 1 aanbracht in software-simulaties en versie 2 in scenario-simulaties, is nu overgebracht op practice en assessment", zegt Frank Nguyen, emerging technologies manager bij American Express®. "Om te meten wat studenten leren, kunnen trainers vanaf nu examens ontwikkelen met randomisatie, pooling en zelfs hergebruik van vragen."

Nieuwe export- en importfunctie
Doordat Adobe Captivate 3-software gebaseerd is op Adobe Flash-technologie genereert het automatisch interactieve content die compatible is met Adobe Flash Player. Hierdoor kunnen bestanden gemaild en verstuurd worden naar onder meer websites, intranetsites en online hulpsystemen. De nieuwe XML export- en importfunctie vereenvoudigt het localisatieproces van projecten door het exporteren van titels naar de XML Localization Interchange File Format (XLIFF).

Om het bereik en de impact van trainingsmaterialen uit te breiden, is Adobe Captivate 3 compatible met andere Adobe-software, inclusief Adobe Acrobat®, Adobe Connect(TM), Adobe FrameMaker® en Adobe RoboHelp®. Ook is Adobe Captivate 3 compatible met andere eLearningtools zoals SCORM 2004, SCORM 1.2, AICC en PENS compliant Learning Management Systems (LMS).

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Captivate 3 is vanaf augustus beschikbaar voor Microsoft® Windows® XP, Windows® 2000 en Windows Vista(TM). De verwachte verkoopprijs is ¤819,-. Franse, Duitse, Japanse, Italiaanse en Spaanse versies zijn waarschijnlijk in september 2007 beschikbaar. Gebruikers van Macromedia® Captivate 1 en Adobe Captivate 2 kunnen upgraden naar Adobe Captivate 3 voor het verwachte bedrag van ¤349,-. Volumekortingen en overheids- en onderwijslicenties zijn beschikbaar voor klanten die hiervoor in aanmerking komen. Voor meer informatie over Adobe Captivate 3, ga naar www.adobe.com/go/captivate/

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/jul2007/Captivate3.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo are trademarks or registered trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com