AutoRai

Kia onthult de dynamische driedeurs Pro-ceeâd

(7/26/2007)
Kia Motors Corporation heeft de eerste âpreviewâ foto onthuld van de dynamische, nieuwe driedeurs Kia Pro-ceeâd hatchback, die op 11 september aanstaande zijn wereldpremière beleeft tijdens de komende Frankfurt International Motor Show.

Het nieuwe serieproductiemodel is gebaseerd op de eerdere pro_ceeâd conceptauto, die vorig jaar tijdens de Paris Motor Show werd getoond. De driedeurs Kia Pro-ceeâd is ontworpen door het Europese designteam van Kia, dat onder leiding staat van Chief Design Officer Peter Schreyer.

âDe nieuwe Kia Pro-ceeâd is langer, lager en lichter dan het vijfdeurs zustermodel en zal garant staan voor ultiem rijplezier,â aldus Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland, die zich uitermate verheugd toont over de nieuwe aanwinst van Kia. âOns nieuwe driedeursmodel combineert pure stijl met praktische gebruiksmogelijkheden en deze Kia gaat een grote aantrekkingskracht uitoefenen op onze bestaande klanten en zal daarnaast ook consumenten die nu een ander merk rijden, de weg naar onze showrooms wijzen.â

De Pro-ceeâd wordt geproduceerd in Slowakije en is het derde lid van de Kia ceeâd-familie, naast de populaire vijfdeurs ceeâd en de recent gepresenteerde Sporty Wagon, die in september zijn opwachting zal maken in de showroom van de Nederlandse Kia-dealers. Door de uitgebreide modelreeks is Kia nu sterk vertegenwoordigd in het C-segment in Europa.

De productiestart van de Pro-ceeâd staat gepland voor begin november, terwijl Kia uiterlijk begin 2008 zal beginnen met de verkoop.