Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/07)

OOSTERHOUT NB, 26 juli 2007

Kortere weg: dure grap

OOSTERHOUT: Woensdagavond 25 juli 2007 meldde een oplettende getuige een verdachte situatie op de Souvereinstraat in Oosterhout. De getuige had een onbekende man over het hekwerk van een bedrijf zien klimmen. De politie stuurde een politiehond het bewuste terrein op om de verdachte op te sporen. De man zag kans om aan de politiehond te ontkomen door wederom over het hek te klimmen. Onderaan het hek stonden agenten hem op te wachten en rekenden hem in. Het bleek om een 21-jarige Pool te gaan. De beschonken man moest te voet terug naar de camping waar hij verbleef. Hij vertelde dat hij over het hek was geklommen om een stuk af te snijden. Bij het bedrijf waren geen braaksporen zichtbaar en ook de goederen op het bedrijfsterrein bleken onaangeroerd. De man kreeg een bekeuring van 50,- omdat hij zich op verboden grond had begeven.

Arrestatie na mishandeling

DONGEN: In het politiebureau in Dongen meldde zich woensdagavond 25 juli 2007 het slachtoffer van een mishandeling. De 29-jarige inwoner van Dongen was kort daarvoor in het gezicht geslagen door een bekende van hem. Resultaat: tand door de lip. De verdachte, een 34-jarige man uit Bunnik, werd meteen door agenten in de kraag gegrepen omdat hij zich in de directe omgeving ophield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege mishandeling. Hij ontkende het misdrijf in alle toonaarden. Het verhaal van het slachtoffer is overigens bevestigd door een getuige. De ruzie bleek te gaan over geld.

Overlast van vissers beboet

GEERTRUIDENBERG: Omwonenden van de Haven in Geertruidenberg beklaagden zich bij de politie over het gedrag van drie vissers. Tijdens het nachtvissen op de Vestingwallen had het drietal zich misdragen door ontlasting en wc-papier achter te laten, vuurtje te stoken en afval achter te laten. De politie spoorde de drie jongemannen, waarbij ze proces-verbaal kregen voor diverse feiten. Ook rond de visvergunningen bleek het e.a. niet te kloppen. Vanzelfsprekend moesten ze hun achtergelaten troep opruimen. Het ging om inwoners van Waspik, 18, 17 en 15 jaar oud.

Boete voor openbare dronkenschap

DONGEN: Een 46-jarige Dongenaar kreeg proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Bewoners van de Druivengaarden beklaagden zich woensdagavond 25 juli over het luidruchtige wangedrag van de man. De gewaarschuwde politie trof de man slapen in de berm van de Bolkensteeg aan. Gezien de mate van dronkenschap waarin de man verkeerde, is hij door de agenten naar huis begeleid. Het prijskaartje dat daar voor hem aanhing was een bekeuring voor openbare dronkenschap van 50,-

Politie stelt onderzoek in naar knallen bij café

WAALWIJK: De Waalwijkse politie kreeg in de nacht van woensdag 25 juli op donderdag 26 juli melding over een mogelijke schietpartij op de Putstraat in Waalwijk. Er zou geschoten zijn op de openbare weg, bij een daar gelegen café. De uitbater en de aanwezige klanten bevestigenden dat zij circa drie knallen hadden gehoord, maar konden geen nadere informatie geven. Hierop stelde de politie ter plaatse een onderzoek ingesteld, waarbij geen sporen zijn gevonden van vuurwapengebruik. Er zijn geen kogelinslagen en/of hulzen aangetroffen. Mogelijk is er sprake geweest van knallen uit een alarmpistool. De politie is begonnen met een buurtonderzoek bij omwonenden van het café en hoopt daarmee meer duidelijkheid te krijgen over de melding.
Eventuele getuigen kunnen ook anoniem informatie verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Auteur: Jeroen Steenmeijer