Gemeente Wageningen

Brandveiligheid sporthal 'De Aanloop' deze zomer op niveau gebracht

Deze zomer wordt in 'De Aanloop' een aantal bouwkundige voorzieningen getroffen, zodat de sporthal spoedig weer volledig en veilig benut kan worden.

De voorzieningen bestaan uit het aanbrengen van een brandwerende scheidingsconstructie, compartimentering en een nieuwe nooddeur. Tevens wordt er voor gezorgd dat er geen rook vanuit de sporthal naar de omliggende bebouwing en vice versa kan komen. Ook de blusmiddelen worden aangepast. Hiermee wordt de capaciteit van 'De Aanloop' weer verhoogd van 90 naar 400 toeschouwers.

Peuterspeelzaal 'Hoepla' blijft voldoen aan de kwaliteitsnormen Na diverse alternatieven te hebben onderzocht, is besloten een vervangende nooduitgang aan te brengen door peuterspeelzaal 'Hoepla'. Hierover is overeenstemming bereikt met Welvada, de stichting waaronder het peuterspeelzaalwerk valt. Welvada heeft aangegeven niet blij te zijn met de consequenties die deze aanpassing voor de peuterspeelzaal met zich meebrengt, maar heeft wel begrip voor de noodzaak van de verbouwing.

Welvada zal de speelzaal, met ondersteuning van de gemeente, opnieuw inrichten, waardoor het verlies aan speelruimte zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Ook na de verbouwing voldoet de speelzaal aan de gestelde normen en is de kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk ruimschoots gewaarborgd.