Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 26 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 26-07-2007 o Met onder meer: inbraak, drankrijders en diefstal brood

Inbraak

Oostzaan, woensdag 25 juli 2007, 16:11 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een vrijstaande woning aan de Waterput. Aan de achterzijde van de woning werden sporen van breekwerktuigen aangetroffen op ramen en deuren. Hier konden de inbrekers echter niet binnenkomen. Vervolgens werd een ladder tegen de gevel gezet en een slaapkamerraam verbroken. Terwijl de bewoners niet thuis waren werd uit een slaapkamer onder meer een laptop, een mobiele telefoon en een paar schoenen gestolen. De goederen werden vermoedelijk meegenomen in een zwarte sporttas. Getuigen hebben verklaard dat het alarm van de woning afging en twee Oost-Europese mannen er in een rode auto vandoor gingen. Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Brandje

Zaandam, woensdag 25 juli 2007, 16:25 uur.

Agenten roken een brandlucht toen zij de politiepost binnenkwamen op de Nieuwendamstraat. Tegen de buitengevel bleek een hoop bladeren te branden. Een 15-jarige jongen die bij de brand wegliep werd aangehouden. Een 13-jarige jongen die aanvankelijk ook was aangehouden werd vrijgelaten toen uit verklaringen bleek dat hij geen schuld aan het brandje had. Na verhoor werd ook de andere jongen vrijgelaten. Hij zal vermoedelijk doorverwezen worden naar bureau HALT.

Dronken

Purmerend, woensdag 25 juli 2007, 16:47 uur.

Een 22-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. Agenten zagen de man over straat zwalken en een bewoner van de Kometenstraat lastigvallen. Bij de aanhouding werden twee flessen sterke drank aangetroffen. De verdachte werd ingesloten en er werd een arts voor hem gewaarschuwd. Na ontnuchtering werd de man gehoord en met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Vaarsurveillance

Landsmeer, Oostzaan en Zaandam. Woensdag 25 juli 2007.

De politie heeft tijdens een vaarsurveillance twee schippers bekeurd wegens te snel varen. Er werd gesurveilleerd op de wateren rond Landsmeer, Oostzaan en op de Gouw, de Zuidervaart en de Jagersplas in Zaandam.

Vier drankrijders

Beemster, 25/26 juli

Agenten hebben woensdagavond en -nacht tussen 20:00 en 3:00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Middenweg, de Rijperweg en de Oosthuizerweg in de Noordbeemster. Van de 750 bestuurders hadden er vier te diep in het glaasje gekeken. Het hoogste alcoholgehalte was voor een bromfietser uit Avenhorn en bedroeg 1,35. De controle werd gehouden in verband met de Beemster Feestweek en de controle werd uitgevoerd door elf medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de Politie. De man uit Avenhorn was overigens niet op de kermis geweest maar in Purmerend en op weg naar huis.

Veel te veel gedronken

Koog aan de Zaan, 26-juli, 1:00 uur

Op het Oosterveld werd in de nacht van woensdag op donderdag een 50-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan aangehouden. De man had een flinke slok op, zijn alcoholgehalte (1,37) was tweeënhalf keer zo hoog als wettelijk is toegestaan. De bestuurder van de bestelbus bleek bovendien al zes jaar geen rijbewijs meer te hebben. Zijn rijbewijs was in 2001 namelijk ongeldig verklaard in verband met het rijden onder invloed.

Dertig boetes tijdens gordelcontrole

Purmerend, 07:00-10:30 uur

Tijdens een gordelcontrole op de Waterlandlaan werden 30 boetes uitgedeeld. Zestien mensen droegen geen gordel. De overige boetes waren voor te hard rijden (13x) en een verlopen APK.

Vrouw met wapen

Zaandam, woensdag 25 juli 2007, 22:24 uur.

De politie heeft een 37-jarige vrouw uit Krommenie aangehouden als verdachte van bedreiging en poging tot doodslag. De verdachte zou bij een horecagelegenheid op de Westzijde haar (ex) vriend uit Koog aan de Zaan met een pistool hebben bedreigd en met een auto op hem zijn ingereden. Het wapen bleek een alarmpistool en werd in beslag genomen. De man deed aangifte en getuigen werden gehoord. De vrouw werd ingesloten.

Diefstal brood

Zaandam, donderdag 26 juli 2007, 04:26 uur.

Een 37-jarige bromfietser uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van diefstal van brood. Surveillerende agenten zagen de man wegrijden bij supermarkt aan Spitsbergen. De man had een zak krentenbollen in de hand en in zijn rugtas werden nog tien zakken cadetten gevonden. Het brood kwam kennelijk uit rolcontainers waarvan de plastic afdichting was stukgescheurd. De verdachte werd ingesloten en de volgende dag na verhoor in vrijheid gesteld. Hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden voor de diefstal.

Laatst gewijzigd 26-07-2007 15:17 | © Politie Zaanstreek-Waterland |