Actieplan Arbeidsmarkt Zorg

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

MEVA-CB-U-2778966

26 juli 2007

Met deze brief informeer ik u, mede namens de minister, over de stand van zaken met betrekking tot het plan van aanpak arbeidsmarkt zorg. In de brief "Samen zorgen voor beter, proloog VWS-beleid 2007-2010" is aangegeven dat uw kamer in juni/juli een plan van aanpak zal worden toegezonden. Met deze brief geef ik u tevens een antwoord op de brief van 14 juni 2007 van uw vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (kenmerk 07-VWS-B-057) aangaande de stageproblematiek.

Voor het te voeren arbeidsmarktbeleid zetten we in op een gezamenlijk Actieplan Arbeidsmarkt Zorg met de sociale partners. Donderdag 19 juli jongstleden hebben we hierover op bestuurlijk niveau overleg gevoerd.

In dit overleg hebben we aangegeven dat er, in het kader van dit Actieplan, middelen zijn gereserveerd voor arbeidsmarktbeleid en voor de stageproblematiek in het bijzonder. De stageproblematiek zien we namelijk als speerpunt van het te voeren arbeidsmarktbeleid en als integraal onderdeel van het Actieplan. In het overleg is ook aangegeven dat op korte termijn maatregelen genomen moeten worden. Er is afgesproken dat er gezamenlijk met de sociale partners voorstellen worden uitgewerkt met betrekking tot de stageproblematiek en andere te nemen maatregelen op het terrein van de arbeidsmarkt.

Het Actieplan Arbeidsmarkt Zorg met de daarin opgenomen maatregelen op basis van de aard en omvang van de stageproblematiek zullen we u dus later doen toekomen. We verwachten u hierover uiterlijk in oktober te informeren.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mw. dr. J. Bussemaker