Ingezonden persbericht


Aad Beekhuis benoemd tot CEO van Esprit Telecom B.V.

de telecom operator voor de zakelijke markt en (semi) overheden versterkt haar directie

Amsterdam, 26 juli 2007 - De aandeelhouders van Esprit Telecom maken bekend dat zij Aad Beekhuis hebben benoemd als Chief Executive Officer van Esprit Telecom per 1 augustus 2007. Beekhuis volgt daarmee Piet Grootenboer op die Esprit Telecom zal verlaten. Tezamen met Joyce Deriga, die in april van dit jaar van Eureko/Achmea is overgekomen als Chief Financial Officer van Esprit Telecom, vormt Beekhuis de directie.

Beekhuis heeft een brede ervaring op het gebied van vaste en mobiele telecommunicatie. Laatstelijk was hij werkzaam als Chief Operations Officer en lid van de Raad van Bestuur van Versatel. Daarvoor heeft hij gewerkt bij onder meer KPN, Telfort, Nokia en RAM Mobile Data.

Met de benoeming van Aad Beekhuis beoogt Esprit Telecom de reeds in gang gezette transitie naar 'next generation' netwerk diensten voor de zakelijke markt, overheden en non-profit organisaties versneld uit te rollen.

Aad Beekhuis: "Esprit Telecom heeft een bijzondere positie in de Nederlandse telecom en internet markt. Als enige full service operator heeft zij een 100% focus op de zakelijke en non- profit markt. Het bedrijf heeft recentelijk veel geïnvesteerd in nieuwe, op ip gebaseerde dienstverlening die de klant vele voordelen biedt, niet alleen op gebied van kosten, maar ook ten aanzien van bereikbaarheid, efficiëntie en servicegerichtheid. Ik zie het als een grote uitdaging om de aankomende jaren te werken aan de verdere groei en bloei van Esprit Telecom."

Het vertrek van Grootenboer is in goed overleg genomen. Piet Grootenboer: "Ik heb bijna twee jaar intensief en met veel plezier bijgedragen aan het succes van Esprit Telecom. Ik denk echter dat mijn tijd gekomen is. Ik ken Aad al een aantal jaren. Ik denk dat hij de juiste man op de juiste plek is voor Esprit Telecom."

Grootenboer zal binnen Detron - meerderheidsaandeelhouder van Esprit Telecom - zich gaan oriënteren op de mogelijkheden op het gebied van business development.

Over Esprit Telecom

Esprit Telecom startte in 1993 als eerste alternatieve telecomprovider naast KPN, en is nu één van de belangrijkste aanbieders van telecommunicatiediensten met een compleet portfolio van telefonie-, data- en internetdiensten voor de groot- en kleinzakelijke markt, overheden en andere non-profit instellingen. Esprit Telecom is o.a. voorkeursleverancier voor BTG (Vereniging BedrijfsTelecommunicatie Grootgebruikers), de overheid in het kader van 'OT 2006', KHN (Koninklijke Horeca Nederland), Uneto-VNI, NVG (Nederlands Verbond van de Groothandel). Meer informatie over Esprit Telecom is te vinden op www.esprittelecom.nl.

Voor nadere informatie:

Esprit Telecom B.V.

Jessica Ligori

E: jessica.ligori@esprittelecom.nl

Aad Beekhuis

T: 020 5711 711

E: aad.beekhuis@esprittelecom.nl

W: www.esprittelecom.nl