Persberichten 26/07 middag

regio, 26-07-2007

Leiden Aanhoudingen voor heling gestolen fietsen De politie heeft donderdag 26 juli twee mannen aangehouden die op gestolen fietsen rondreden. Rond 11.45 uur werd een 46 jarige man uit Leiden op de Aalmarkt aangehouden. Hij reed op een fiets die op 19 april 2005 vanaf de Breestraat gestolen was. Rond 13.45 uur hielden de agenten op de Stationsweg een 28 jarige man uit Leiden aan. Hij reed op een op 11 november 2005 aan de Beestenmarkt gestolen fiets. Dankzij de aangifte van beide gedupeerden zag de politie kans om dit snel vast te stellen. De politie laat dan ook zien dat aangifte doen altijd belangrijk is. De beide verdachten zijn nog voor verder onderzoek ingesloten. De fietsen zijn inbeslaggenomen en er zal contact gelegd worden met de rechtmatige eigenaars.

Zoeterwoude Veroorzaker verkeersongeval in hechtenis genomen Een 57 jarige automobilist uit Zoetermeer is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De man werd op 19 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris als verdachte van het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij hij onder invloed van alcohol verkeerde. Het ongeval gebeurde op maandag 16 juli om 18.00 uur op de N206 in Zoeterwoude. Bij het ongeval waren vier autos betrokken en raakten twee mensen gewond.

Het ongeval ontstond omdat de verdachte de controle over zijn stuur kwijt raakte en terecht kwam op de rijbaan voor tegenliggers. Daar botste hij op een auto die daardoor achterstevoren op de rijbaan kwam te staan. Vervolgens slingerde de auto weer terug op zijn eigen weghelft en daarna weer terug op de weghelft van de tegenliggers. Daar raakte hij een andere auto. Twee mensen raakten daarbij gewond.

Een door de politie bij de verdachte uitgevoerde ademanalyse toonde aan dat hij onder invloed van alcohol. De uitslag was 710 ug/l. De limiet in het verkeer voor een bestuurder is 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Roelofarendsveen Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan t Braassemhof. In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli wist men een bovenlichtje open te breken en in te klimmen. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen zoals een laptop, horloge, televisie, film- en fotocamera en audio. Ook werden autosleutels meegenomen waarmee een buiten geparkeerd Kia Sorento werd gestolen. De politie heeft het voertuig in de opsporingssystemen gezet. Een buurtonderzoek leverde nog geen aanwijzingen in de richting van dader(s) op. Het onderzoek wordt voortgezet.