Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda 26 juli

BREDA, 26 juli 2007

Buschauffeuse mishandeld door passagier

BREDA: Een 41-jarige buschauffeuse is woensdagavond rond 17.55 uur in haar gezicht gestompt door een ontevreden reizigster. De chauffeuse van de bus was bij de halte aan de Edisonstraat gestopt om drie passagiers in te laten stappen. Als laatste stapte een 18-jarige vrouw in die slechts vluchtig haar vervoersbewijs liet zien. Toen de buschauffeuse vroeg om het kaartje nog eens opnieuw te zien kreeg ze deze in haar gezicht gedrukt. De chauffeuse vertelde de reizigster dat ze niet meer mee mocht rijden en vroeg haar uit te stappen. Dat deed zij pas nadat zij de chauffeuse met haar vuist in het gezicht had gestompt. De bus heeft vijf minuten bij de halte stilgestaan. De agressieve passagier wilde opnieuw binnenkomen maar werd door de chauffeuse terug naar buiten geduwd. Hierna is de bus rechtstreeks naar het station gereden. De chauffeuse heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Woninginbreker op heterdaad betrapt

BREDA: Donderdagochtend rond 01.43 uur kreeg de politie een melding van een oplettende getuige dat een man zich verdacht gedroeg bij een woning aan de Sophiastraat en daarna richting de J.F. Kennedylaan liep. De politie was snel ter plaatse en kon de 33-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, op straat aanhouden. Bij een woning aan de Sophiastraat bleek een ruit uit het raam te zijn verwijderd. De bewoners zijn op vakantie, zodat nog onduidelijk is wat er eventueel wordt vermist. Vermoedelijk werd er een beeldscherm meegenomen, deze vonden de politieagenten bij nader onderzoek in de buurt op straat. De politie heeft een glaszetter laten komen om er een nieuwe ruit in te laten plaatsen.

Man valt meisjes lastig met oneerbaar voorstel

BREDA: De politie kreeg een melding dat een ongeveer 20-jarige man dinsdagavond rond 19.30 uur op de Beverweg zou hebben geprobeerd om twee minderjarige meisjes van 14 en 15 jaar, te verleiden tot ontuchtige handelingen bij hem thuis. De twee zijn hier niet op in gegaan.

Scooterbestuurder rijdt tegen gespannen draad boven rijweg

BAARLE NASSAU: Onbekenden hebben op de Beverdam boven de weg een draad gespannen op ooghoogte. Een passerende scooterbestuurder reed hier tegenaan en hield er een striem in zijn nek aan over.

Politie bekeurt op A16 overtreders gesloten rijbaan

BREDA: Tijdens een surveillance zag de politie hoe op de A16 drie personen bezig waren om een lekke band te verwisselen bij een bestelbus. Aangezien zij hierbij gevaarlijk dicht tegen de rijbaan aan zaten gaven zij opdracht aan Rijkswaterstaat om de rijbaan tijdelijk, via een rood kruis boven de weg, te sluiten.Tot verbazing van de agenten trok een aantal weggebruikers zich hier niets van aan. Acht overtreders werden op de bon geslingerd en mogen een boete van 130 euro betalen.

Minderjarigen aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Bij een winkel aan de Dr. Struyckenstraat zijn woensdagmiddag rond 16.45 uur een meisje van 14 jaar en een jongen van 11 jaar betrapt op winkeldiefstal en overgedragen aan de politie. Het meisje zou in de winkel een vibrerende ring hebben meegenomen zonder te betalen. Zij wordt doorverwezen naar bureau HALT. De jongen krijgt een doorverwijzing naar STOP. De kinderen zijn op het bureau opgehaald door hun ouders.

Bedrijfspand beschadigd na brandstichting

ETTEN LEUR: De politie kreeg woensdagavond rond 23.00 uur de melding van een getuige dat er een brandend bankstel tegen de gevel stond van een bedrijfspand aan de Penningweg. Twee grote ruiten waren hierdoor gesneuveld en het pand zelf stond vol rook. Ook de pui liep beschadigingen op. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Manon Erkens