Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 26 juli

BERGEN OP ZOOM, 26 juli 2007

Snelheidscontrole

OUD GASTEL: de politie hield op woensdag tussen 12.30 uur en 14.55 uur een snelheidscontrole aan de Provinciale Weg. In beide rijrichtingen werden 688 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 3 in overtreding. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 96 km/u.

Man gewond bij ongeval, automobilist rijdt door

MOERDIJK: Op woensdagmiddag gebeurde er een ongeval in de Jan Willem Frisostraat. Een 42-jarige motorrijder uit Gouda reed richting het centrum, toen een onbekende automobilist geen voorrang verleende aan de motorrijder. De 42-jarige man moest uitwijken en reed daardoor tegen de stoep aan. Hij kwam ten val en liep hierdoor letsel op aan zijn knie. Hierna reed de automobilist weg zonder te stoppen en zich bekend te maken. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Drietal aangehouden na openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag omstreeks 20.00 uur was een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom in het stadspark aan de Antwerpsestraat, toen hij een aantal bekenden tegenkwam. Eén van hen sloeg hem in het gezicht. Daarna werd hij door twee andere jongens geschopt. Een omstander belde de politie. Deze hield op de Antwerpsestraat het drietal aan voor openlijke geweldpleging. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Woensdrecht, een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom en een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom.
De jongen uit Woensdrecht is ingesloten. De andere twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie houdt tweetal aan na aantreffen cocaïne

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagavond even na 23.30 uur twee mannen aan in het Emile van Loonpark. De twee werden gezien, terwijl ze in een auto over de Molenstraat reden. Een van de achterlichten van de auto deed het niet en de bestuurder kreeg een stopteken. De bijrijder probeerde hierna het rijdende voertuig te verlaten. Bij het Emile van Loonpark bracht de bestuurder het voertuig tot stilstand. De politie trof in de auto een hoeveelheid cocaïne aan. Dit was vermoedelijk bedoeld voor verkoop. De drugs zijn in beslag genomen. De inzittenden, een 19-jarige man uit Roosendaal en een 25-jarige man uit Roosendaal zijn aangehouden en ingesloten voor verder verhoor en onderzoek.

Man aangehouden na mishandeling jongetje

ZEVENBERGEN: Een 10-jarige jongen uit Zevenbergen was op donderdagochtend op de Zoetendaal, toen hij werd uitgescholden door een onbekende man. Ook werd hij door hem bedreigd met een mes en kreeg een klap in het gezicht. Het slachtoffertje rende naar huis. De politie nam aangifte op van mishandeling. De politie hield aan de hand van de aangifte een 22-jarige man uit Stampersgat. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagavond is er een auto gestolen vanaf het Mineurplein. De eigenaar parkeerde het voertuig rond 18.15 uur. Omstreeks 22.45 uur bleek de donkergroene Audi TT roadster met kenteken 93-LT-GB verdwenen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van autodiefstal. De politie heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg