Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (26/7)

TILBURG, 26 juli 2007

Politie verricht vier arrestaties na rustige kermisavond

TILBURG: Ook de zesde kermisdag is voor de politie rustig verlopen. De actie die de kermisexploitanten hielden tegen het aangekondigde hogere BTW-tarief verliep zonder wanklank. Alleen na afloop van de kermis ontstond omstreeks 01.00 uur op het Stadhuisplein een vechtpartij tussen kermisexploitanten en een collega van hen. De politie verrichtte één arrestatie. Vannacht werden verder nog drie arrestaties verricht vanwege baldadigheid en mishandeling.


01.00 uur
De politie krijgt een melding van een vechtpartij op het Stadhuisplein. Ter plaatse blijkt dat enkele kermisexploitanten het aan de stok hebben met een collega van hen. Deze man wordt geschopt. De ruzie gaat over de standplaats van het slachtoffer en het feit dat er vanuit zijn kraam tijdens de staking snacks verkocht waren. De politie weet uiteindelijk de verhitte gemoederen te bedaren. Enkele agenten zijn daarbij genoodzaakt om hun wapenstok ter hand te nemen. Een 39-jarige man uit Alphen aan de Rijn wordt tijdens het tumult aangehouden ingevolge de APV. Hij wordt omstreeks 03.15 uur in vrijheid gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.


01.25 uur
De politie arresteert op de Paleisring een 33-jarige Tilburger omdat hij opzettelijk met gebalde vuist tegen een kermisattractie slaat. Hij wordt voorzien van een proces-verbaal omstreeks 03.00 uur in vrijheid gesteld.


02.15 uur
Op de St. Josephstraat krijgt een groepje van vijf uitgaanders met daarin onder meer een 16-jarige Tilburger ruzie met twee mannen, later blijkt dat het gaat om een Eiindhovenaar en een man uit Heeze, beiden 20 jaar oud. Over de toedracht lopen de verhalen van beide partijen uiteen. De 16-jarige Tilburger verklaart dat hij mishandeld is door die twee mannen. Hij had twee vuistslagen tegen zijn kaak gekregen. Hij wordt met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Enkele tanden blijken los te zitten. Ook houdt hij een dikke lip over aan het incident.

Vijf arrestaties na vechtpartij

OISTERWIJK: Gistermiddag heeft op het terrein van het
Asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg een vechtpartij plaats gevonden tussen vier Somalische jongens (16, 16 17 18 jaar) en een 17-jarige Albaniër plaats gevonden. Het slachtoffer is daarbij geschopt en geslagen tegen het lichaam en zijn hoofd. Het slachtoffer liep nadat hij mishandeld was terug naar zijn woning. Hij pakte daar een hamer waarmee hij drie ruiten vernielde van het verblijf van één van de verdachten. Hij werd overmeesterd door omstanders die de hamer afpakten. Vervolgens kwamen twee van de eerder aangehaalde verdachten weer naar buiten waarna zij weer opnieuw de confrontatie met het slachtoffer. De politie heeft zowel de vier verdachten als het slachtoffer (ter zake vernieling) aangehouden. Er wordt een nader onderzoek naar de toedracht van het incident ingesteld.

Vrouw aangehouden na belediging en bedreiging parkeerwachter

GOIRLE: De politie kreeg op woensdagmiddag om 16.15 uur melding dat er een conflict gaande was tussen een parkeerwachter en een bestuurder. Dit vond plaats aan de Wieken. De parkeerwachter, een beëdigd opsporingsambtenaar kreeg onenigheid met een vrouw over een uitgeschreven bekeuring voor fout parkeren. De vrouw duwde, beledigde en bedreigde de man. De 59-jarige vrouw uit Goirle is bij aankomst van de politie aangehouden. Van de parkeerwachter is aangifte opgenomen. Ook zijn er getuigen gehoord. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Foutparkeerders krijgen bekeuring

TILBURG: De politie controleerde op woensdag in de Zuid Oosterstraat op fout parkeren. De politie constateerde dat veel publiek gebruik moest maken van de straat, omdat de stoep vol stond met geparkeerde autos. Er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven.

Bewoners van de straat reageerden erg positief op de controle.

Auteur: Willem van Hooijdonk