Gemeente IJsselstein


Wie haalt straks uw auto leeg?

Datum: donderdag 26 juli 2007
Snel Interventie Team politie regio Utrecht ondersteunt wijkteam IJsselstein bij campagne preventie auto-inbraak

Het Snel InterventieTeam(SIT) van de politie in de regio Utrecht heeft woensdag 25 en donderdag 26 juli informatie verzameld over mogelijke verdachten van inbraken in auto's en het publiek preventief voorlichting geven in de wijk Zenderpark.

Politiemensen van het SIT informeren bewoners persoonlijk, laten folders achter met preventietips en plaatsen deze achter ruitenwissers van geparkeerde auto's. Bovendien verstrekken de politiemensen informatie over Meld Misdaad Anoniem. De preventieactie in de wijk Zenderpark wordt financieel ondersteund door de gemeente IJsselstein.

De politie wil graag opsporingsinformatie ontvangen over mogelijke dader(s) en/of over hun in gebruik zijnde voertuigen. Die informatie kunt u doorbellen naar 0900-8844. Mocht u een situatie zien, die mogelijk te maken kan hebben met een (poging)inbraak - de politie noemt dat een verdachte situatie - dan mag u daarvoor het alarmnummer 112 bellen. Heeft u informatie over personen die misdrijven plegen(in dit geval dus inbraken), maar u wilt niet dat uw naam bekend wordt, geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.
De actie in de wijk Zenderpark vloeit voort uit het feit dat de inbraken in de afgelopen vier weken in deze wijk fors zijn toegenomen. De politie noteerde tot en met 12 juli al meer dan twintig inbraken met als buit vaak navigatieapparatuur. De politie vermoedt dat de toename van het aantal inbraken te maken heeft met de extra inspanningen in de binnenstad. Daar was politie, mede naar aanleiding van het hoge aantal inbraken, de laatste weken zeer actief en nadrukkelijk zichtbaar aanwezig. De aanwezigheid was gericht op de opsporing van mogelijke inbrekers en het voorkomen van inbraken. En passant lette de politie op het foutief parkeren omdat dit regelmatig leidt tot verkeersgevaarlijke en onoverzichtelijke situaties. Deze extra inspanningen resulteerde in het feit dat nog maar 4 inbraken in auto's in de laatste vier weken plaatsvonden. Voor het foutief parkeren werden 245 bekeuringen uitgeschreven.