Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Diervriendelijke fashiondesign-wedstrijd nadert ontknoping

'Kom op voor de echte fashion victims'

Amsterdam, 26 juli 2007 - De deadline van de diervriendelijke fashiondesign-wedstrijd van Bont voor Dieren nadert met rasse schreden. De stichting doet daarom een laatste oproep aan ontwerpers - profs en amateurs - om hun ontwerp voor een diervriendelijke jas voor 15 augustus in te zenden. Aanleiding voor de wedstrijd was een uitzending van de Gouden Kooi, waarin bewoonster Amanda haar bontjasjes schenkt aan Bont voor Dieren. 'Amanda heeft dus wel een nieuwe jas verdiend,' vindt Claudia Linssen, directeur van Bont voor Dieren.

De organisatie roept modeontwerpers - profs en amateurs - op een jas te ontwerpen met uitsluitend diervriendelijke materialen. De organisatie wil de ontwerpers bewust maken van hun invloed op het lot van de echte fashion victims: nertsen, konijnen, vossen, chinchilla's en al die andere dieren die worden vergast, geëlektrocuteerd en soms levend gevild. 'Met hun deelname laten ontwerpers zien dat aan een hip jasje geen dierenleed kleeft', zegt Linssen.

Het winnende ontwerp zal geshowd worden tijdens de diervriendelijke modeshow die Bont voor Dieren op 4 oktober samen met glossy Cosmopolitan organiseert tijdens het Dierenbal* in Odeon, Amsterdam. Bovendien krijgt de winnaar een VIP-arrangement in modestad Antwerpen inclusief een luxe-overnachting.

Meer informatie over de wedstrijd: www.bontvoordieren.nl.

Over Bont voor Dieren
Bont voor Dieren zet zich in voor de bescherming van dieren die gedood worden voor hun vacht. Ten behoeve van de bontindustrie worden jaarlijks alleen al in Nederland zo'n 3,8 miljoen nertsen gedood.


* Het Dierenbal wordt georganiseerd door Varkens in Nood i.s.m. Bont voor Dieren, Brooke Hospital for Animals, Comité Anti Stierenvechten, Dierenbescherming, Dierenbescherming Amsterdam, Dier & Recht, Sophia-Vereeniging, WSPA Nederland.

----------