Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Opening eerste couturesalon Marlon Borgschot, PC Hooftstraat 122

De Amsterdamse PC Hooftstraat wordt binnenkort verrijkt met een nieuwe modelocatie van topniveau. Op nummer 122 gaan vanaf donderdag 26 juli de deuren open van de eerste couturesalon van Marlon Borgschot. De bekende couturier en zijn team hebben de afgelopen maanden verschillende authentieke lijnen ontwikkeld. Die staan allemaal in het teken van 'de vrouw en haar charmes'. De officiële opening wordt door Marijke Helwegen verricht. Dit gebeurt onder meer met de onthulling van de 'Lilly Marlene', een kunstwerk van Hayo Sol. Het fashionevenement zal naar verwachting grote belangstelling trekken van bekend en minder bekend Nederland.

In zijn chique salon presenteert Marlon Borgschot, naast de Couture- en Collectie-lijn met retro-moderne cocktailjurken, ook een Prét-á-Porter-lijn voor de jeugdige en modieuze zakenvrouw. Uniek is dat deze ensembles simpel om te vormen zijn van 'tenue de ville' naar 'gala'.

Maatschappelijk Verantwoord
Marlon Borgschot profileert zich bij uitstek als een couturier die op moderne wijze binnen de maatschappij staat. Hij selecteert bijvoorbeeld uitsluitend stoffen, accessoires en materialen die op een maatschappelijk verantwoorde manier samengesteld zijn. Zo worden zijn modellen exclusief opgemaakt met make-up welke wordt aanbevolen door de Vereniging Proefdiervrij.

Amsterdam International Fashionweek
Na de opening van de salon (om 12.00 uur) presenteert Marlon Borgschot vervolgens om 14.00 uur zijn creaties tijdens een stijlvolle multimedia-catwalkshow 'The Story Of Her Life'. Dit gebeurt op het nabijgelegen Museumplein, waar Amsterdam International Fashion Week (AIFW) showlocaties opgesteld heeft. Drie collecties komen prominent onder de spotlights: Collection, Prét-á-Porter en Couture. Na vier eerdere coutureshows in het Amstelhotel, het Palacehotel, het Hulskampgebouw en Jackie RC, maakt de couturier nu zijn entree tijdens de internationaal toonaangevende Amsterdam International Fashion Week.

Marlon Borgschot groeide op in Curaçao. Als twintiger ging hij naar Nederland om de Modevakschool te volgen. Na een stage bij couturier Ronald Kolk, maakte Marlon Borgschot in 2005 zijn debuut als zelfstandig couturier. Sindsdien produceerde hij voor talloze klanten, waaronder veel BN'sters, verfijnde en opvallend originele outfits. Daarnaast maakte hij ook ontwerpen voor bedrijfskleding.


---

Informatie voor de redactie (

Ingezonden persbericht