Ingezonden persbericht


Rackspace uitgeroepen tot Microsoft wereldwijde hosting service provider van het jaar

Hostingspecialist neemt voor derde achtereenvolgende keer award mee naar huis

Bunnik, 26 juli 2007 - Rackspace Managed Hosting, hèt snelst groeiende hostingbedrijf in Europa, is door Microsoft benoemd tot 2007 hosting service provider van het jaar. Microsoft reikt de Partner of the Year award voor Advanced Infrastructure Solutions, Hosting Solutions uit aan partners die onderscheidende oplossingen op basis van Microsoft leveren. Het is de derde achtereenvolgende keer dat Rackspace de award ontvangt.

Rackspace lanceerde in het afgelopen jaar wereldwijd zijn nieuwe dienst Managed Microsoft Exchange. Vanuit de volledig door Rackspace beheerde dienst is Microsoft Exchange Server eenvoudig en schaalbaar in te zetten, waarbij klanten alleen betalen voor de gebruikte mailboxen. Rackspace biedt de Managed Microsoft Exchange-dienst aan met hoge Service Level Agreements (SLA's) met uptimegaranties.

John Zanni, Director of Worldwide Hosting bij Microsoft Corp, zegt: "Rackspace is al jaren een hostingpartner van Microsoft. Het bedrijf bewijst keer op keer zijn expertise en zet daarmee de standaard voor het ontwerp en de ontwikkeling van klantoplossingen op basis van Microsoft-technologie. De inzet van applicaties als dienst, zoals Managed Microsoft Exchange, wordt steeds populairder onder kleine en middelgrote bedrijven. Het is voor ons dan ook geen verrassing dat Managed Microsoft Exchange van Rackspace het snelst groeiende product in hun e-mailportfolio is. Met name de combinatie tussen deze dienst en de Fanatical Support is onderscheidend. Klanten profiteren hiermee van een perfect service delivery-model."

"Dit is de derde achtereenvolgende keer dat Microsoft ons benoemt tot hosting service provider van het jaar", zegt Anthony Carter, Country Manager Nederland van Rackspace. "Managed Microsoft Exchange is het snelst groeiende onderdeel van ons e-mailportfolio en bedient 100.000 gebruikers. Ook bij deze dienst staan kwaliteit en perfecte serviceverlening centraal. Door onze nauwe samenwerking met Microsoft kunnen we de Exchange Server vanuit onze hoogbeschikbare netwerkinfrastructuur aanbieden. Uiteraard geldt ook voor Managed Microsoft Exchange onze Fanatical Support-aanpak."

Met de Microsoft Partner Program Awards prijst Microsoft partners die in het afgelopen jaar onderscheidende, Microsoft-gebaseerde oplossingen hebben ontwikkeld en geleverd. De awards worden uitgereikt in diverse categorieën, waarbij Microsoft dit jaar de keuze heeft gemaakt uit 1.800 deelnemers uit de gehele wereld. Het bedrijf kent de Advanced Infrastructure Solutions, Hosting Solutions Partner of the Year award toe aan partners die innovatie en toewijding laten zien in hun relatie met Microsoft. Rackspace heeft een nieuwe markt geïdentificeerd en speelt daar met de nieuwste versie van Microsoft-producten op in. Hierbij toonde het bedrijf zijn technische kennis en zakelijke marketingkracht.

###

Over Rackspace Managed Hosting
Rackspace Managed Hosting is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf opent op 1 oktober 2007 een Nederlandse vestiging in Amsterdam Sloterdijk. Rackspace biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Het bedrijf telt meer dan 13.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de eerste Redhat Premier Hosting Partner.

Ingezonden persbericht