Ingezonden persbericht


Nieuwe Polycom Proxias-applicatieserver ondersteunt on-demand conferentiediensten

Basis voor inzet schaalbare conferentieapplicaties op netwerken, platforms en apparaten

Amsterdam, 26 juli 2007 - Polycom introduceert de Polycom Proxias-applicatieserver, een flexibel carrier-class platform waarmee serviceproviders kosteneffectief rich-media conferentiediensten kunnen aanbieden. Het platform ondersteunt de distributie van deze diensten in verschillende geografische gebieden en binnen organisaties en werkgroepen als onderdeel van unified-communicatieomgevingen. Proxias is gebaseerd op SIP en geschikt voor IMS. Het platform is geoptimaliseerd voor de technische eisen en operationele complexiteit van on-demand, conferencing- en samenwerkingsdiensten die verschillende media (spraak, video, content) combineren. Hiermee biedt Polycom een schaalbare basis voor de ontwikkeling en betrouwbare inzet van deze applicaties in netwerken, platformen en apparaten.

"De belangrijkste serviceproviders ter wereld verwerken momenteel dagelijks meer dan 50 miljoen conference-minuten op de Polycom-infrastructuur. Op basis van onze ervaring en krachtige technologie bieden we een platform voor conferencing- en samenwerkingsdiensten van de volgende generatie", zegt Joe Sigrist, vicepresident en algemeen directeur Video-oplossingen van Polycom. "De Polycom Proxias-applicatieserver past naadloos in IMS- of hybride omgevingen van serviceproviders en ondersteunt gebruikers bij het aanbieden van uiteenlopende diensten. Ze profiteren hiermee van een snellere inzet van services en hogere serviceomzet, terwijl ze operationele en inzetkosten verlagen."

De Proxias-applicatieserver is een belangrijke component van de IMS-architectuur van Polycom. De server is in combinatie met de Polycom InnoVox 4000IP- en RMX 2000-mediaservers in te zetten om audio- en videoconferenties te optimaliseren. Proxias verenigt de productbetrouwbaarheid van Polycom met ontwerpprincipes van de toekomst. Hierdoor biedt de applicatieserver communicatie- en IT-strategen een bewezen, open en flexibele structuur voor de inzet van rich-media.

"Het gebruik van audio-, video- en webconferencing neemt toe. Gebruikers moeten beschikken over een flexibele conferencing-infrastructuur die deze groei ondersteunt", zegt Ira Weinstein, senior analist en partner van Wainhouse Research. "Polycom heeft met deze server de overstap gemaakt naar een IMS-architectuur die cashflow en applicatie scheidt van de engines voor mediaverwerking. Dit resulteert in een ecosysteem voor conferencing, dat tegemoetkomt aan de behoeften van serviceproviders en grote organisaties op het vlak van efficiëntie, schaalbaarheid en betrouwbaarheid."

Proxias ondersteunt Polycom ReadiVoice, de meest gebruikte oplossing voor on-demand audioconferentiediensten ter wereld. De gecombineerde oplossing biedt een grotere schaalbaarheid en flexibiliteit waarmee serviceproviders de basis leggen voor groei en tegelijkertijd hun omzet beschermen. Dit is mogelijk doordat ze de administratieve vereisten voor kostenverlagingen reduceren en beschikken over een flexibele omgeving voor applicatieontwikkeling. Hiermee kunnen ze snel specifieke personalisaties doorvoeren. Bovendien biedt de combinatie Proxias en ReadiVoice 'rack-and-stack' schaalbaarheid om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige conferencing-behoeften van de grootste serviceproviders.

Traditionele conferencing-platforms vereisen een stopzetting tijdens upgrades. De Proxias-applicatieserver en ReadiVoice zijn in die gevallen echter gewoon te gebruiken. Doordat de service tijdens upgrades in de lucht blijft, kunnen serviceproviders de servicelevering versnellen en kosten verlagen. De oplossing omvat tevens redundante en modulaire componenten zonder single point of failure, waardoor groei wordt vereenvoudigd en de impact van hardwarevervanging wordt verkleind. Daarnaast stroomlijnen de vereenvoudigde architectuur en centrale beheermogelijkheden het beheer, wat resulteert in lagere operationele kosten.

De Proxias-applicatieserver is het platform van de toekomst voor uiteenlopende applicaties voor samenwerking. Bijvoorbeeld voor een on-demand applicatie voor video-conferencing op basis van RMX 2000 en een mediaserver voor video- en unified (spraak, video en contentdistributie) conferencing. Deze applicaties worden geïntegreerd met de Application Development Environment in Proxias, waardoor conferencing-applicaties snel zijn te bouwen. Bovendien zorgt deze integratie ervoor dat bedrijven medewerkers op kantoor, thuis of onderweg conferencing-applicaties kunnen aanbieden. Prijs en beschikbaarheid
De Proxias-applicatieserver is vanaf half augustus 2007 beschikbaar in Noord-Amerika en EMEA. Prijzen zijn afhankelijk van de capaciteit.

Polycom
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren. Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en die concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking.