Ingezonden persbericht


Persbericht

AMS-IX besluit opnieuw een jaar van groei en vooruitgang

~ internet knooppunt verwacht 400 Gbps dit jaar te doorbreken ~

Amsterdam, 26 juli 2007 - AMS-IX, een van 's werelds grootse internet knooppunten, besluit wederom een jaar van doorlopende groei en vooruitgang. Het was een mooi jaar met bijna 5 miljoen euro aan inkomsten. Dit toont een algemene stijging van 28 procent vergeleken met 2005. De inkomstengroei kan voornamelijk toegeschreven worden aan het grotere aantal10 Gigabit-ethernetverbindingen (10GE) van het nog steeds groeiende klantenbestand van de internet exchange.

In feite zijn de inkomsten laag in vergelijking met de economische waarde van de exchange voor de IP-industrie. Als economische waarde wordt gemeten aan de hand van de commerciële waarde van het verhandelde verkeer zou de exchange in het afgelopen jaar in waarde zijn gegroeid van 18 tot 26 miljoen euro. Onafhankelijk analyst Dan Golding, VP bij Tier1Research zegt daarover: "Je zou kunnen zeggen dat de impact van AMS-IX op de industrie zelfs nog groter is. AMS-IX helpt zijn klanten geld besparen bij de transport en optimalisatie van IP verkeersstromen . Dit maakt weer geld vrij voor uitbreiding, technologie en werknemers. Exchanges zorgen voor zakelijke efficiëntie en zijn dus niet enkel leveranciers van netwerkdiensten."

In de afgelopen jaren maakte AMS-IX continue groei door. Momenteel heeft AMS-IX 267 aangesloten leden op 447 poorten. AMS-IX verbetert en haar netwerk en optimaliseert de capaciteit continu om zo meer 10GE ledenverbindingen te bewerkstelligen. Op het gebied van projecten heeft AMS-IX, My AMS-IX.net geïntroduceerd voor zijn leden. Hiermee krijgen zij eenvoudig toegang tot hun persoonlijke data. Het biedt hen ook de kans om processen te stroomlijnen door veranderingen door te voeren en verzoeken in te dienen via de webpagina.

Actieve deelname van Henk Steenman, CTO bij AMS-IX, aan de IEEE High Speed Study Group, was een andere hoofdactiviteit in 2006. De taak van deze studiegroep is om een projectvoorstel vast te stellen voor een IEEE werkgroep voor een volgende generatie Ethernetstandaard, een MAC-data ratio van meer dan 10GE. AMS-IX wil zich richten op een nieuwe standaard snelheid van 100GE, omdat zij denken dat lagere standaarden als 40GE niet voldoende zijn. Met de tijd die standaardisatieprocessen nodig hebben, zou ervoor zorgen dat die nieuwe standaard alweer achterhaald is voor hij is vastgesteld.

Ook in 2007 verwacht het internetknooppunt wederom groei. Verwacht wordt dat de sterkste groei komt van de 10GE-poorten, terwijl het aantal kleinere poorten stabiel zal blijven. Aan het eind van het jaar zal het piekverkeer naar verwachting boven de 400 Gbps liggen. Het verwachte verkeersvolume zal dan rond de 3 Petabyte per dag liggen.

"We zijn erg blij dat we deze groei van de laatste jaren ook in 2006 terug konden zien. We denken dat we onze lange termijn strategie goed op orde hebben hoewel we spannende ontwikkelingen in de markt niet uit het oog verliezen", aldus Job Witteman, CEO bij AMS-IX. "We geloven er echter heilig in dat we de komende jaren waarde toe kunnen blijven voegen aan de Exchange."

(495 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AMS-IX
AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is een neutrale en onafhankelijke not-for-profit Internetknooppunt. Het biedt diensten aan sinds het begin van de jaren negentig. AMS-IX is een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Meer dan 260 internet gerelateerde partijen komen samen om onderling internet verkeer uit te wisselen. Het AMS-IX platform biedt non-blocking peering services van hoge kwaliteit voor alle typen IP-verkeer, of het nu gaat om traditionele data, VoIP of video. AMS-IX beheert de eerste mobiele peering punten wereldwijd, de Global GPRS Roaming Exchange (GRX) en de Mobile Data Exchange (MDX). Daarnaast beheren ze ook oplossingen voor broadcasting-verkeer door de multicast peering dienst.

Neem voor verdere persinformatie of fotomateriaal contact op met Ilona de Bok van LEWIS, Global Public Relations: Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com http://www.lewispr.com

Neem voor meer informatie over AMS-IX contact op met Cara Mascini: Tel: 020 305 89 95 Fax: 020 305 89 90 E-mail: cara.mascini@ams-ix.net http://www.ams-ix.net

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com