Ingezonden persbericht


Persbericht 07-21

Arriva en Hollandse Biesbosch promoten Biesbus
onder Hollands Glorie Vlag

Dordrecht, 26 juli 2007

Vanaf 1 januari 2007 rijdt er weer een bus naar de Biesbosch. Arriva zet op lijn 801 van Dordrecht CS naar de Biesbosch een nostalgische Zwitserse postbus in. Een dagje uit in de Biesbosch begint daarmee al met de bus. Het is voor Arriva en de Hollandse Biesbosch van groot belang dat de bus ook volgend jaar blijft rijden. Daarom is een promotiecampagne van start gegaan onder de vlag van Hollands Glorie.

Om de bus meer bekendheid te geven bij de inwoners van de Drechtsteden, wordt deze weken een promotiecampagne gevoerd met onder meer reclameborden langs de weg en tv-spotjes op de lokale televisie. De boodschap is, dat een dagje uit in de Biesbosch al begint met een ritje met de Biesbus. De spotjes op tv zijn vanaf donderdag 26 juli een week lang te zien op RTV Dordrecht. De radiospotjes starten maandag 30 juli en zijn dan 3 weken lang tien keer per dag te beluisteren op radio Drechtstad FM en ATOS radio. De borden langs de weg blijven staan tot en met 31 juli 2007. Om de campagne extra kracht bij te zetten deelt Arriva tot en met 31 juli gratis kaartjes uit om de Biesbus uit te proberen (normale prijs: één euro) en geeft, Biesboschcentrum Dordrecht het hele jaar een euro korting op de activiteit van het Biesboschcentrum tegen inlevering van een Biesbuskaartje.

De promotie campagne is mogelijk geworden door financiële steun uit het project Hollands Glorie van Bureau Drechtsteden. De term Hollands Glorie staat voor een marketingconcept dat is ontwikkeld om het toerisme in de Drechtsteden te bevorderen. Drie grote toeristische trekkers: de binnenstad van Dordrecht, de molens van Kinderdijk en Nationaal Park De Biesbosch worden als iconen gebruikt in dit concept, waarbij de verbinding tussen deze drie iconen (vooral over water) centraal staat. De slogan 'Zo mooi en zo dichtbij' benadrukt deze verbinding.

Meer informatie over de Biesbus is te vinden op www.arriva.nl en op www.hollandsebiesbosch.nl.



Ingezonden persbericht