Gemeente Delft

Delfts 'Deltaplan' in volgende fase

Acht afsluitingen beschermen de Delftse binnenstad in de toekomst tegen overlast door hoog water. Met het afsluiten van de Vlaminggracht en de Rietveldgracht zijn in 2001 de meest kritische plekken al aangepakt met behulp van noodmaatregelen. Bij de Kantoorgracht/Duyvelgatsbrug is inmiddels een afsluiting en een nieuw gemaal in uitvoering. Tweede helft augustus beginnen de werkzaamheden voor de overige afsluitingen. In 2008 moet het Delftse 'Deltaplan' gereed zijn.

De afsluitingen zijn een gemeenschappelijk initiatief van Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Delft, in het kader van het Waterplan. Om de vrije doorgang (o.a. voor de recreatievaart) zo min mogelijk te hinderen, worden bij de Kantoorgracht, Geerweg, Achterom, Oude Langendijk, Oostpoort en Voldersgracht stuwen gebruikt die weg te klappen zijn. Bij Vlaminggracht en Rietveldgracht worden de bestaande vaste (in- en uitlaat)constructies gemoderniseerd

De werkzaamheden bij Achterom, Geerweg en Oostpoort beginnen in augustus en september. Vervolgens worden de constructies bij Rietveld en Vlaming aangepast en begin 2008 worden de stuwen bij Voldersgracht en Oude Langendijk aangelegd . In geval van vragen of klachten kunnen mensen terecht bij het Meldpunt van Stadsbeheer (015- 2602200). Voor informatie kan men terecht op www.gemeentedelft.info en www.hhdelfland.nl .

Voor meer informatie
Gemeente Delft, communicatie, 015 260 2500
Hoogheemraadschap van Delfland, bureau communicatie 015 260 8214