Politie Midden- en West Brabant

Inhoud verdachte brief politiekantoor nog niet bekend

TILBURG, 26 juli 2007

Het is nog niet bekend welke stof in de verdachte brief zit, die op donderdag 26 juli 2007 in de postkamer van het regiopolitiekantoor aan de Ringbaan West in Tilburg werd aangetroffen. Het monster dat vanmorgen werd genomen wordt onderzocht in een laboratorium te Bilthoven.

Rond 9.30 uur werd in de post een verdachte brief met wit poeder aangetroffen. Zoals gebruikelijk werden hulpverleningsdiensten gewaarschuwd. De ruimte waarin de 5 medewerkers zaten werd uit voorzorg afgesloten. Nadat ontsmetting door de brandweer, kon het werk weer hervat worden. Er is geen sprake geweest van gevaar voor personen.

Verder werden vandaag bij het politiebureau in Rucphen en het verzamelkantoor Mijkenbroek te Breda twee soortgelijke brieven aangetroffen. Ook hier werd volgens de procedure gewerkt en konden de betrokken medewerkers binnen korte tijd hun werkzaamheden hervatten. De politie Midden West Brabant stelt een onderzoek in naar de herkomst van de brieven.

Tot op heden is er nergens in Nederland in poederbrieven het gif Anthrax aangetroffen.Toch worden in voorkomende gevallen toch alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen en volgen de
hulpverleningsdiensten een vastgesteld protocol.

Auteur: Enny de Wit