De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

FRONT LINE ASSEMBLY / PORTION CONTROL
twee generaties industrial pioniers samen op één podium

Melkweg ( donderdag 26 juli ( 21.00 uur ( E 16,00 + lidm.

Ooit begonnen als afsplitsing van Skinny Puppy, behoorde Front Line Assembly tot de belangrijkste namen binnen de industrial scene, die begin jaren negentig floreerde. De loodzware beats, overstuurde vocalen en rauwe synthesizers op albums als 'Caustic Grip' en 'Tactical Neural Implant' zijn nog steeds standaardwerk voor undergroundfans van industrial, electronic body music en electro. Door te experimenteren met live- en gesamplede metalgitaarriffs trad de band buiten de destijds gangbare barrières van industrial en definieerde Front Line Assembly de toekomst van industrial.

Bandleden kwamen en vertrokken bij deze Canadezen, de spil die al die jaren actief bleef was de energieke frontman Bill Leeb. Samen met een aantal invloedrijke ex-leden uit het rijke verleden van de band plaatste Leeb zijn band vorig jaar weer in de hogere regionen van de industrialscene met de release van het album 'Artificial Soldier' en hun energieke show op Summer Darkness.

Zowel Frontline Assembly als Depeche Mode, The Prodigy en Nine Inch Nails vereren sinds de jaren tachtig één band: Portion Control. De obscure Britse industrialband was van grote invloed op de ontwikkeling van het industrial genre door in 1980 als eerste de agressie van punk met electronica te combineren. Nu, 27 jaar later, staan deze twee generaties industrial pioniers samen op één podium.