Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn/Gouda - vermeende verdachte Apeldoorns          |
|     |schietincident gewond bij aanhouding                      |

In het onderzoek naar het schietincident in Apeldoorn, waarbij afgelopen maandag jl. een 33-jarige rechercheur gewond raakte, is in de nacht van woensdag op donderdag 26 juli in Gouda een vermeende verdachte aangehouden. Het gaat om een 51-jarige man die bij de aanhouding werd gebeten door een politiehond. De man raakte daarbij gewond en ligt voor behandeling in het ziekenhuis. Hij blijkt na onderzoek in het geheel niets met de schietpartij in Apeldoorn van doen te hebben. De politie betreurt het incident ten zeerste. De toedracht van de aanhouding wordt onderzocht.

Het Apeldoornse rechercheteam kreeg gedurende het onderzoek informatie binnen dat de mogelijke verdachte van het schietincident woensdagavond in de binnenstad van Gouda was gesignaleerd. Na onderzoek ontstond het vermoeden dat deze man de verdachte van het Apeldoornse schietincident was. Daarop werd besloten tot aanhouding over te gaan.

Geen onnodig risico

Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man in een hotel in Gouda verbleef. Omdat de politie geen onnodig risico wilde lopen - de verdachte die de politie op het oog heeft blijkt immers vuurwapengevaarlijk - werden de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen, voordat tot de aanhouding werd overgegaan. Bij die aanhouding werd gebruik gemaakt van een politie-hond waarbij de man verwondingen opliep. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en is vandaag aan zijn arm geopereerd.

Verder onderzoek

De politie blijft intussen onverminderd doorzoeken naar de verdachte om deze zaak op te kunnen lossen.