Ingezonden persbericht


Primeur: theaterweide op Zwarte Cross Festival

Elk jaar heeft het Zwarte Cross Festival wel een bijzonder nieuwtje. Dit jaar is dat zonder twijfel de Theaterweide. Een speciaal afgezet gebied met een ingang naar het festivalterrein staat volledig in het teken van de meest uiteenlopende vormen van theater. De organisatie van de theateractiviteiten is in handen van organisator Jovink & the Voederbietels en de stichting Hard Gelach.

Theater op de Zwarte Cross
Het doel van de organisatie en de stichting Hard Gelach is theater laagdrempeliger maken. Theatervoorstellingen zijn nu bijna alleen in theaters te bewonderen en veel mensen gaan zelden naar het theater. De entreeprijzen zijn hoog en veelal is een abonnement vereist. Daarnaast dient een bezoekers bewust een speciale keuze voor een bepaalde artiest te maken. Op de theaterweide van het Zwarte Cross Festival wordt zeer veel programma laagdrempelig aangeboden, iedereen kan erheen. Een tweede doel is het programma van de Zwarte Cross te blijven vernieuwen. Door een volledige nieuwe tak van sport toe te voegen aan het programma, wil de organisatie de bezoekers meer bieden en breder vermaken. 'We hopen dat iedereen het zo leuk vindt dat ze volgend jaar terugkomen en hun vrienden meenemen', aldus Hendrik Jan Lovink, de zanger van de Jovinks.

Programma
Op de theaterweide van het Zwarte Cross Festival vertonen meer 100 (!) verschillende artiesten hun kunsten. Van cabaret tot straattheater, van stand up comedy tot voorgedragen proza, van fysiek cabaret en animatie tot luistermuziek. In de hard gelach tent zijn zitplaatsen en wordt niet gedronken. In deze kleine, bijzondere circustent staan de 20 meest talentvolle stand up comedians van Nederland met de comedy explosion, maar ook bekende artiesten zoals Jules Deelder en Bennie Jolink geven hier acte de presente.

Theater-tipi en weide
De theater-tipi biedt plaats aan maximaal 25 (!) personen. Hier kunnen de bezoekers genieten van bijvoorbeeld een privé-concert van pianist Jan Vayne of een gratis cursus Afrikaans trommelen volgen. Op de theaterweide kunnen de bezoekers genieten van de rustige ambiance op een prachtige plek in de natuur; in de schaduw op het gras, genieten van kwaliteitstheater, lekker wat drinken op het sfeervolle terras of een vorkje prikken in het Thaise restaurant: welkom op de primeur van de Zwarte Cross, de Theaterweide! Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen gratis alle artiesten van Theaterweide bewonderen.

Hard Gelach Tent: Jules Deelder, Denvis & Leon Verdonschot (R&R verhalen, begeleid op akoestische gitaar), André Manuel, Bennie Jolink met Opa vertel 's, , Comedy explosion met o.a. Erik Koller, Jeroen Pater, Jim Speelmans, Jasper Valstar, Lambert Jan Koops, Thomas Smith (B), Adam Fields (UK), Kristel Zweers, Dara Faïzi, Patrick Meijer, Rory de Groot - e.v.a. TheaterTipi: Jan Vayne, Armand, Djembé cursus, The Heinoos, Henry Welling, HJ Bökkers En verder: Theatergroep Hydra, Theatergroep Tuig, Waltzen Raven, koken met vinyl, Frank Los (sneltekenaar en plezierdichter), Berry Knapen (animatie), de boomfanfare (B.), de kluuners, Japanese People, Leonardusfanfare, de minibar, de Ralph Imbar, de bar weinigbar, verrassingsbar, ijscafé (-18° C), the make over tipi, Loco Loco stuntarena, de smoezelige horlogeverkopers, e.v.a.

Algemene info
De voorverkoop van het - in een paar jaar tot grootste van Oost Nederland uitgegroeide- festival is begonnen en de organisatie adviseert niet te lang te wachten met het bemachtigen van kaarten. De afgelopen jaren was het Zwarte Cross Festival volledig uitverkocht. De camping is wederom uitverkocht en de inschrijven zitten vol, maar dagkaarten zijn er nog voldoende. De kaarten voor de zaterdag zijn gewoon verkrijgbaar aan de kassa, de kaarten voor de vrijdag en de zondag zijn verkrijgbaar in de voorverkoop. Het Zwarte Cross Festival vindt plaats op 27, 28 en 29 juli.

Info, route, kaartverkoop en programma: www.zwartecross.nl Zwarte Cross Festival
27-28-29 Juli 2007
Lichtenvoorde


- Einde persbericht -