Primeur Bloem & Tuin maakt tuingebruik nog intensiever

27.06.2007 / 12:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bloem en tuin evenementenburo

Bloem en tuin evenementenburo

Bloem & Tuin 2007
Grootste openlucht-tuinevenement in Benelux
Landgoed Gulbergen, Nuenen, Noord-Brabant
14e editie: van 27 juli t/m 5 augustus 2007

Bloem & Tuin put haar grote aantrekkingskracht uit het enorme tuinaanbod met vooral nieuwe trends. Kleurige bloemen, exotische groene planten, exclusieve tuindecoraties, tuinmeubelen, showtuinen en vijvers en elk jaar weer een presentatie van specialistische kwekers met nieuwe teeltwijzen. Dit jaar gaat Bloem & Tuin nog een stap verder met een primeur die in elke tuin eenvoudig te realiseren is, namelijk: comfortabel de nacht doorbrengen in de tuin.
Door steeds stijgende temperaturen monden nachtelijke uren uit in slaapgebrek. Met een buitenslaapkamer in de tuin is dat warmteprobleem acuut opgelost. Want overnachten in de koele, frisse achtertuin is uiteraard verre te prefereren boven urenlang woelen in een broeierig slaapvertrek binnenshuis. Bloem & Tuin laat zien dat de tuin een dag- én nachtfunctie heeft. Slapen in de tuin is nog onontdekt gebied maar gooit hoge ogen voor de toekomst.

Nieuwe lavendula
De standhouders die hun producten presenteren tijdens Bloem & Tuin zijn ware specialisten op hun vakgebied. Toch kent dit tuinevenement tussen de vele vakspecialisten nog diverse uitschieters. Kweker Ad van Heesbeen introduceert de lavendula With Love: een nieuwe teeltwijze van Sense of Nature. Met meer dan negen vlinderbloemen op een bloemknop bloeit deze roze lavendel de hele zomer en tot ver in het najaar. De plant trekt hommels en bijtjes aan en wie de zeer rijk bloeiende lavendel betast, neemt de zoete geur mee. Bovendien zijn de jonge topjes heerlijk als specerij in salades of andere gerechten. Daarnaast zijn er ook bijzondere uitschieters, waaronder Aziatische lelies en zeer exclusieve lotussen en reuzenmagnolia s.
Tuinen en vijverpartijen
Water brengt rust en leven in een tuin. Dat is de reden waarom tuinliefhebbers graag kiezen voor een waterpartij. Tuinarchitecten tonen hun bijzondere creaties en nieuwste trends via schitterende waterpartijen voor elke tuinafmeting: aangelegde parktuinen met enorme vijvers waarin exotische vissoorten zwemmen; naast een kabbelende watergroep voor de minituin. Want dat is de grote kracht van Bloem & Tuin: dit openlucht-tuinevenement is buitengewoon interessant voor zowel bescheiden tuinliefhebbers als voor hartstochtelijke tuinfanaten.

Openingstijden
Van vrijdag 27 juli tot en met zondag 5 augustus is Bloem & Tuin dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.