Circuit Park Zandvoort


---

Christijan Albers verzorgt F1-demo tijdens DTM-raceweekend op Zandvoort

Foto: Frits van Eldik fotografie

Tijdens het zevende raceweekend van de DTM, van 27 tot en met 29 juli aanstaande op Circuit Park Zandvoort, keert Spyker-Formule 1-coureur Christijan Albers terug naar zijn oude werkomgeving. Voordat hij doorgroeide naar de hoogste divisie in de autosport was Albers immers als fabriekscoureur voor Mercedes-Benz in de DTM actief. In 2003 werd hij runner-up in de eindstand van het kampioenschap en won hij zelfs meer races dan de DTM-kampioen van dat jaar, routinier Bernd Schneider. Op Circuit Park Zandvoort verzorgt Albers op zondag 29 juli voorafgaand aan de DTM-race een spannende demonstratie met zijn Spyker Formule 1-bolide. Het is de enige keer dit jaar dat Nederlandse racefans Albers met zijn Spyker in eigen land op volle snelheid en op een echt circuit in actie kunnen zien.

Met in totaal vijf raceoverwinningen, 138 kampioenschapspunten, twee snelste racerondes en één pole-position is Christijan Albers verreweg de succesvolste Nederlandse coureur in de historie van de DTM, het prestigieuze Duits toerwagenkampioenschap, waarin hij van 2001 tot en met 2004 als coureur actief was. Tot de hoogtepunten in Albers' loopbaan behoort zeker zijn overwinning tijdens de DTM-race op Circuit Park Zandvoort in 2003, toen hij voor eigen publiek op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen.

Nu keert Albers dus terug naar zijn oude werkomgeving, al is het maar voor even. Kort voordat de DTM-coryfeeën van Audi en Mercedes-Benz, waaronder Mika Häkkinen, Bernd Schneider, Tom Kristensen en Mattias Ekström, met elkaar de strijd aanbinden op het Circuit Park Zandvoort, zal Albers zijn Spyker Formule 1-bolide de sporen geven op het Zandvoortse asfalt. Een perfecte opwarmer voor de ongetwijfeld spannende DTM-race!

Naast de DTM en de Formule 1-demonstratie door Christijan Albers komt tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort ook de Formule 3 Euro Serie in actie, met onder anderen de Nederlandse rijders Yelmer Buurman en Renger van der Zande. Ook de Formule BMW Duitsland, de ADAC Volkswagen Polo Cup, de SEAT Leon Supercopa en de Duitse Porsche Carrera Cup racen tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via de bekende adressen van Ticketbox of bel 0900-9393 (45 cpm) voor meer informatie. Kaarten zijn ook te bestellen via de website van Circuit Park Zandvoort.

Doc Word document
Grootte: 32.5K bytes

Jpg Hi-res foto
Grootte: 1.1M bytes


* Persberichten overzicht

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2007 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. |